Bruce Willis'in hastalığıyla ilgili yeni iddia: "Sette silahı yanlış zamanda ateşledi"

Ailesi, Willis'in oyunculuk kariyerini sonlandırdığını duyurmuştu

Bruce Willis hakkındaki iddiaları birlikte çalıştığı bazı kişiler doğrularken bazıları reddediyor (20th Century Fox)

Amerikalı aktör Bruce Willis'in afazi hastalığıyla ilgili yeni iddialar gündeme geldi. 67 yaşındaki oyuncuyla daha önce çalışan kişiler Willis'in sette silahları yanlış zamanda ateşlediğini ve repliklerini unuttuğunu iddia etti. 

Aktörün ailesi Willis'e afazi teşhisi konduğunu ve bu nedenle oyunculuğu bıraktığını çarşamba açıklamıştı. Beynin bazı bölgelerinde işlev bozukluğuna neden olan afazi hastalığı konuşma, konuşulanı anlama, okuma-yazma gibi becerileri aşındırıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Los Angeles Times'ta dile getirilen iddiaya göreyse iki yıl önce Hard Kill'in çekimleri sırasında Willis kuru sıkı tabancayı iki kez yanlış ateşlediğinde set çalışanları alarma geçmiş. Willis'in rol arkadaşı Lala Kent, kimsenin yaralanmadığı olaya tanık olduğunu söylerken filmde kullanılan silahlardan sorumlu Randall Emmett ise iddiayı reddetti.

Willis'in rol aldığı 20 filmde çalışan Emmett, aktör ve ailesine "tam destek" açıklamasında bulunurken şunları söyledi:

Bu zorlu tıbbi durumla mücadele etme cesaretinden dolayı ona hayranım.

NME'nin bildirdiğine göre Willis'in geçen yıl neden bir film setinde olduğunu sorguladığı iddia edilmişti. 

The Los Angeles Times'ın birçok kaynağa dayandırdığı haberinde aksiyon filmleriyle ünlü aktörün repliklerini hatırlamakta zorlandığı ve ona bir kulaklık aracılığıyla destek verildiği de öne sürüldü. Özellikle silahların yer aldığı sahnelerde dublör kullanıldığı da iddialar arasında. 

Öte yandan Willis'in rol aldığı Out of Death'in yönetmeni Mike Burns'ün Haziran 2020'de filmin senaristine endişe verici bir e-posta göndererek şunları söylediği belirtildi:

Görünüşe göre Bruce'un kısımlarını 5 sayfa azaltmamız gerekiyor. Ayrıca diyaloglarını biraz kısaltmamız gerekiyor ki monolog vs. olmasın.

Burns aktörün durumunun ciddiyetinden habersiz olduğunu söyledi. 

Willis'in dublörlüğünü uzun süredir yapan Stuart Wilson da aktörün son dönemde değiştiğini ve zayıfladığını dile getirdi. 

Bununla birlikte Altın Ahududu Ödülleri organizasyonu perşembe Willis'e verilen "en kötü performans" ödülünü iptal ettiğini duyurdu. Bu yılki törende Willis'e özel kategori açılmış ve Cosmic Sin'deki oyunculuğu en beğenilmeyen performansı olmuştu. 

 

Independent Türkçe, The Los Angeles Times, The New York Post, NME, Indiewire

DAHA FAZLA HABER OKU