Ayhan Bilgen'in Türkiye'nin Sesi Partisi kuruluş dilekçesini bakanlığa teslim etti

Partinin kurucular kurulu üyelerinden Müslüm Doğan yaptığı açıklamada "Hiçbir partinin ne karşısında yer alan bir siyasi tutumu sözkonusudur ne de devamı niteliğindedir" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: Facebook

Öncülüğünü Kars Belediye Eş Başkanı iken görevinden alınarak tutuklanan ve cezaevinden çıkmasının ardından HDP’den istifa eden Ayhan Bilgen'in yaptığı Türkiye'nin Sesi Partisinin (SES Parti) kuruluş dilekçesi, İçişleri Bakanlığı'na sunuldu.

Partinin kurucular kurulu üyelerinden eski HDP İzmir Mileltvekili Müslüm Doğan, Bakanlık binası önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de yeni bir siyaset zeminine ihtiyaç duyulduğunu, 6 aylık çalışmanın sonunda partiyi kurmaya karar verdiklerini söyledi.

md.jpg
Müslüm Doğan 2018'de HDP'den istifa etmişti. Fotoğraf: AA

Belirlenen parti programında, Türkiye'nin temel sorunlarına ilişkin yeni tanımlama ve çözümlemelerin yer aldığını belirten Doğan, "Kurduğumuz parti yeni bir zeminde demokrasiyi aramak, demokrasiyi geliştirmek, halkın taleplerini karşılamakla ilgili demokratik bir partidir. Hiçbir partinin ne karşısında yer alan bir siyasi tutumu söz konusudur ne de devamı niteliğindedir" diye konuştu.

Partinin kurucular listesinde 31 isim yer aldı.

 

 

Indepedent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU