Sancar: 2013 Newroz'unda İmralı'dan gelen sesi kısmak için tecridi ağırlaştırıyorlar

HDP Eş Genel Başkanı Sancar, "Biz 2013 Newroz'unda okunan o barış deklarasyonunun arkasındayız. Biz Dolmabahçe'de açıklanan demokrasi programının arkasındayız" diye konuştu

Fotoğraf: HDP

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar İstanbul’da düzenlenen Nevruz kutlamasında yaptığı konuşmada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasında iktidarı eleştiren Sancar, "Bu iktidar savaş politikalarıyla ayakta kalıyor. Kürt’e karşı savaş, kadınlara karşı savaş, gençlere karşı savaş, emekçiye karşı savaş, doğaya karşı savaş. Bu iktidarın ve onun dayandığı rejimin temelini oluşturuyor" diye konuştu.

"2013 Newroz’unda İmralı'dan gelen sesi kısmak için tecridi ağırlaştırıyorlar"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sancar şöyle devam etti:

Onun için diyoruz ki biz öncelikle bu savaş politikalarını yok edeceğiz, bu savaş politikalarını durduracağız. Savaşı durdurmanın yolu, barışa giden o güzel yolu önce Kürt sorununda demokratik çözümle açacağız. Kürt sorununda demokratik çözüm onurlu ve adil barışın ilk adımıdır, temelidir, en önemli hamlesidir. 

Biz 2013 Nevruz'unda okunan o barış deklarasyonunun arkasındayız. Biz Dolmabahçe'de açıklanan demokrasi programının arkasındayız.

Yoldaşlarımızı siyasi rehine olarak tutuyorlar. Barışın yolunu açmak için 2013 Newroz’unda İmralı'dan gelen sesi kısmak için tecridi ağırlaştırıyorlar. Bilelim ki tecrit, savaş politikalarında ısrarın en büyük sembolüdür. 

"Tek yol 3’üncü yoldur"

Açıklamalarının devamında seçim ittifakları konusu da değinen Sancar, "Gücümüzü birleştirdiğimizde bu düzeni de değiştireceğiz. Bu düzenden nemalanan bir avuç sermayedarın emeği sömürmesine, doğayı talan etmesine, bu ülkeyi harap etmesine son vereceğiz. Tek yol 3’üncü yoldur. Bu 3’üncü yol sadece seçimde işbirliği değil uzun süreli bir stratejik tercihtir" ifadelerini kullandı.

"Barajı düşürmelerinin amacı MHP'yi güvence altına almak içindir"

AK Parti ve MHP'nin birlikte hazırladığı seçim kanunu teklifi de Sancar'ın hedefindeydi.

Sancar şunları kaydetti:

Bu yıl final yılıdır. Bunu unutmayın, bu iktidar hangi oyunları oynarsa oynasın, hangi mühendisliklere başvurursa başvursun, boşunadır, nafiledir.  Yok seçim kanunlarında değişiklikler yapıyorlar. Ne yapacaklar kendilerine avantaj sağlayacaklar. Barajı yüzde 7’ye düşürüyorlar. Barajı düşürmelerinin amacı küçük ortakları var ya MHP, onu güvence altına almak içindir. Ama olsun. Bu barajı kim yıktı. On yıllardır mücadele eden bizler yıktık. Yüzde 10 barajını bize karşı getirdiler ama mücadelemizle, inancımızla, kararlılığımızla yıktık. Şimdi yüzde 7’ye indirip MHP’ye hediye ediyorlar. Ama olsun bunun temelinde sizlerin mücadelesi var. O yüzde 7’yi de yıkacağız. Biz barajsız seçim istiyoruz. Herkesin iradesiyle, gücüyle parlamentoya girmesini istiyoruz. Bu ülkede çoğulcu eşit özgürlük adil yaşam istiyoruz. 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU