NATO, Litvanya'ya ilave asker gönderiyor

Açıklama Litvanya Savunma Bakanlığı tarafından yapıldı

Litvanya'da görev yapan ABD askerleri Pabrade şehrindeki askeri üssün açılış sırasında Amerikan ve Litvanya bayraklarını taşıyor / Fotoğraf: Reuters

NATO'nun Litvanya'nın doğusuna ilave asker göndereceği bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Litvanya Savunma Bakanlığının Twitter hesabından yapılan açıklamada, "jeopolitik durumda meydana gelen değişikliklerin bir sonucu olarak" NATO'nun ülkeye binlerce ilave asker göndereceği belirtildi.

Açıklamada, takviye kuvvetlerin ülkenin Belarus sınırına yakın Pabrade, Kazlu Ruda ve Marijampole bölgelerinde kurulacak kamplara yerleştirileceği kaydedildi.

Şubat ayı başında Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda, ülke güvenliğini pekiştirmek için Amerika'dan kalıcı olarak askerlerini Litvanya'da konuşlandırması talebinde bulunacağını açıklamıştı.

NATO, Doğu Avrupa'daki askeri varlığını artırıyor

Antalya Diplomasi Forumu için Türkiye'ye gelen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, AA'ya yaptırdığı değerlendirmede Rusya'nın 2014'te Kırım'ı "ilhakı" ve "Donbas'a girmesi" sonrasında NATO'nun Doğu Avrupa'da varlığını artırmaya başladığını hatırlatarak, "Ukrayna'yı işgalden sonra NATO bu bölgede karada, havada ve denizde askeri varlığını ciddi şekilde artırarak daha da güçlendirdi" diye konuştu.

Stoltenberg, Doğu Avrupa'ya daha fazla asker ve uçak gönderdiklerini ifade ederek "Aynı zamanda NATO'da Arktik bölgesinden Akdeniz'e kadar daha uzun vadeli konumlanmanın sonuçları hakkında değerlendirme başlatıyoruz" demişti.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU