Kremlin: Lavrov ve Kuleba'nın Antalya'da yapacağı görüşme çok önemli

Peskov, "Dışişleri bakanlarının yapacağı görüşmeye gelirsek bu, müzakere sürecinin devamıdır, çok önemlidir. Olayların önünden gitmeyelim. Görüşmeyi bekleyelim" dedi

Fotoğraf: Reuters

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'ya yönelik yaptırımları ve yarın Antalya'da Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanlarının katılacağı zirve ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Rusya’dan ayrılan şirketler nedeniyle hükümetin çalışmalar yaptığına işaret eden Peskov, “Umarız milyonlarca insan işsiz kalmaz. Gerçekten şirketler ayrılıyorlar ve hükümet bu konuyla ilgileniyor” diye konuştu.

Peskov, ABD’nin Rusya’ya yönelik yaptırımlarına tepki göstererek, “ABD, Rusya’ya ekonomik bir savaş yürütüyor. ABD’nin Rus enerji ürünlerini almama kararını son derece ciddi bir şekilde inceleyeceğiz ve Rusya’nın çıkarına ne gerekiyorsa onu yapacağız” dedi.

Küresel enerji piyasalarındaki durumun belirsiz olduğuna dikkati çeken Peskov, “Küresel enerji piyasalarındaki durum oldukça çalkantılı ve bu çalkantıların hangi noktaya kadar artarak devam edeceği de bilinmiyor” ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Antalya’daki Lavrov-Kuleba görüşmesi önemli”

Gazetecilerin Kremlin'in Lavrov-Kuleba görüşmesinden beklentilerini sorması üzerine Peskov, "Dışişleri bakanlarının yapacağı görüşmeye gelirsek bu, müzakere sürecinin devamıdır, çok önemlidir. Olayların önünden gitmeyelim. Görüşmeyi bekleyelim" yanıtını verdi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da yaptığı açıklamada, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba katılımıyla 3'lü bir zirve düzenleneceğini söylemişti.

 

Independent Türkçe, Sputnik Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU