Sean Penn, Volodimir Zelenski'yle yaptığı görüşmeyi anlattı

Amerikalı aktör, Rus işgalinden önce Ukrayna Devlet Başkanı'yla Kiev'de görüşmüştü

Sean Penn ve Volodimir Zelenski'nin görüşmesinin bir kısmı sosyal medyada paylaşılmıştı (Fotoğraflar: AFP - Twitter/@zelenskyua)

Hollywood'un en ünlü yüzlerinden Sean Penn katıldığı programda Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'yle yaptığı görüşmeyi anlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

61 yaşındaki Amerikalı aktör iki hafta Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmiş ve Rusya'nın askeri harekat kararı almasından bir gün önce Zelenski'yle görüşmüştü

Amerikalı haber sunucusu Anderson Cooper'ın programına 4 Mart'ta katılan Penn, Zelenski'nin büyük bir cesaret sergilediğini söyledi. Zelenski'nin ülkesini bir araya getirme biçiminden çok etkilendiğini dile getiren Penn şu ifadeleri kullandı:

Zelenski'nin bunun için doğduğunun farkında olup olmadığını bilmiyorum ama modern dünyada cesaret, haysiyet ve sevgi açısından yeni olan bir şeyin huzurunda olduğum açıktı.

Aktör ayrıca şunları ekledi:

Bu olağanüstü bir an. Ondan çok etkilendim ve hem Ukrayna hem de onun için çok korktum.

"Ukraynalıların hayatları için savaştığını" belirten aktör, işgale karşı çıkan Ruslardan da destek istedi. Bu savaşın ABD'yi de etkileyeceğini düşünen Penn şunları söyledi:

Ukrayna halkını ve Devlet Başkanı Zelenski'yi desteklemek için elimizden gelen her şeyi yatırmamız gerektiğini biliyorum, yoksa Amerika'nın eskiden nasıl olduğunu hatırlamayacağız.

Yardıma muhtaç kişilere destek olmak amacıyla kurduğu vakfı CORE'la birlikte Kiev'e gittiğinde Penn temizlik malzemesi sağladıklarını, nakit para yardımı yaptıklarını ve ihtiyaç duyanlara su verdiklerini belirtti. 

Farklı çalışmalar yürütmeyi hedeflediklerini ifade eden Penn şunları dile getirdi:

Hali vakti yerinde birçok kişi işlerini ve banka hesaplarını geride bıraktı ve bu onların yeni gerçekliği.

Penn ayrıca yaptıkları kampanya için desteğe ihtiyaç duyduklarını söyledi. 

Rusya'nın işgalinin ardından Twitter'da yaptığı paylaşımla aktör bu hamleyi kınamış ve "acımasız bir hata" diye nitelemişti. 

Penn halihazırda Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimi konu alacak bir belgesel üzerinde çalışıyor. 

 

Independent Türkçe, Metro, Yahoo News

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU