The Batman'in sonundaki gizemli mesajın ne olduğu ortaya çıktı

Sahne izleyicilerin kafasını biraz karıştırmış olabilir

The Batman pandemi sonrası dönemde vizyona giren en başarılı filmlerden biri olma yolunda ilerliyor.

Ön gösterimler dahil 4 günün ardından Matt Reeves'in resmettiği Pelerinli Süvari'nin gişede 128,5 milyon dolarlık hasılat elde ettiği tahmin ediliyor. 

Comscore'dan alınan bu rakamlar onu, Güzel ve Çirkin (Beauty and the Beast, 174 milyon dolar), Batman v Superman: Adaletin Şafağı (Batman v Superman, 166 milyon dolar), Captain Marvel (153,5 milyon dolar) ve Açlık Oyunları'nın (The Hunger Games, 152,5 milyon dolar) arkasından mart ayında en büyük açılışı yapan filmler arasında beşinci sıraya getirdi. 

Filmin vizyona girmesinin bazı kilit bölgelerdeki kapalı alanlarda maske takma zorunluluğunun kaldırılmasına denk geldiği düşünüldüğünde, The Batman'in gişedeki performansı gelecek birkaç haftada katlanarak artacak gibi görünüyor. 

Bu ayrıca The Batman'i 2022'nin şu ana kadarki en büyük filmi ve açılış hafta sonunda 100 milyon doları aşan ikinci yapımı kılıyor. Birinci film, Aralık 2021'de vizyona giren Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok'tu (Spider-Man: No Way Home).

Hayranların merak ettiği soruysa Robert Pattinson'ın gelecekteki maceraları hakkında ipucu verebilecek bir sahne için jenerik sırasında oturmaları gerekip gerekmediğiydi. 

Süper kahraman filmlerinin en sonuna jenerik sonrası sahneler eklemek artık bir norm haline geldi. Bununla birlikte Matt Reeves'in filminde her şeyiyle tam bir sahneden çok kısa bir kesit yer alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aslında onları neyin beklediğini görmek için herkes çıktıktan sonra salonda kalanlar kafalarının biraz karıştığını hissedebilir.

Filmin en sonunda muhtemelen Riddler'ın parmağı olan bir "Güle güle" mesajı ve yeşil bir soru işareti beliriyor. Sonrasında ekrana parlayan metinlerin gelmesi şüphesiz izleyicileri metnin ne olduğunu anlamak için didinir halde bırakıyor.

Metnin aslında Rat Alada internet sitesine giden bir URL olduğu ortaya çıktı. Site, filmin piyasaya sürülmesinden önce filme dair ipuçları sağlamıştı.

İnternet sitesini ziyaret ederseniz kendinizi size üç soru soran kötü adamla zeka savaşında bulacaksınız.

Üçünü de doğru cevaplarsanız size gizli bir video gönderiliyor.

*Bundan sonrası spoiler içerir, bizden uyarması*

The Riddler'ın size sorduğu soruları aşağıda bulabilirsiniz ve zorlanırsanız cevapları da var (GamesRadar'daki akıllılara teşekkürler).

 

newFile-11.jpg
Robert Pattinson'un canlandırdığı Batman (Warner Bros Poctures)

 

1. "Bu salt bir oyundan daha fazlası. Birinin arkasına saklanandan korkun." Maske

2. "Yeni olan, yeniden yenidir. Yeniden doğuş. Restorasyon. Reform." Yenilenme

3. "Ben öncelikle bir sahtekarım veya bir numarayım veya belki de ikisinin bir karışımıyım. Bu senin yanlış yorumlamana bağlı.” Kafa karışıklığı

Ödül olarak aldığınız video, Thomas Wayne'in belediye başkanlığı kampanyasından bir video. Thomas Wayne tabii ki Batman'in ta kendisi olan Bruce Wayne'in babası.

Bununla birlikte Riddler video üzerine belirli ifadeler grafitilemiş ve yakından dinlerseniz kötü karakterin görüntülerin arka planında nefes aldığını duyabilirsiniz.

The Batman şu an sinemalarda. The Independent'ın incelemesini buradan okuyabilirsiniz.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU