Rusya, Harkov'a havadan asker indirdi, Herson'u ele geçirdi

Ukrayna ordusundan yapılan açıklamada "Ukraynalılar ile işgalciler arasında çatışma var" denildi

Ukrayna ordusu, Rusya'nın ülkenin en büyük ikinci şehri Harkov'a havadan asker indirmeye başladığını ve akabinde çatışmalar çıktığını bildirdi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ukrayna ordusu Telegram üzerinden yaptığı açıklamada "Rus askerleri havadan Harkov'a indi ve yerel bir hastaneye saldırdı. Ukraynalılar ile işgalciler arasında çatışma var" ifadelerine yer verdi.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği de Twitter hesabından bombalanan bir binanın yer aldığı bir videoyu "Binlerce Türk öğrencisinin eğitim gördüğü #Kharkiv Karazin Üniversitesi Rus işgalcilerin saldırıları sonucunda bu hale geldi. Burası da mı 'askeri tesis'" notuyla paylaştı.

Rusya: Herson kontrolümüzde

Rusya Savunma Bakanlığı, Herson şehrini ele geçirdiklerini açıkladı

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna saldırısındaki güncel duruma ilişkin bilgiler paylaştı.

Rus askeri birliklerinin, Ukrayna'da 1502 askeri altyapı tesisini imha ettiğini söyleyen Konaşenkov, bugüne kadar Ukrayna ordusuna ait 472 tank ve zırhlı araç, 63 çok namlulu roketatar, 206 top, 336 özel askeri aracın imha edildiğini bildirdi.

Kiev'deki Ukrayna istihbaratının teknolojik tesisleri ve 72. Ana Psikolojik Özel Operasyon Merkezi'nin yüksek hassasiyetli silahlarla vurulduğunu belirten Konaşenkov, "Kiev'deki TV kulesi etkisiz hale getirilmiştir." ifadesini kullandı.

Konaşenkov, Tokmak ve Vasiliyevka yerleşim yerlerinin kontrol altına alındığını kaydederek, "Herson şehri kontrol altına alınmıştır. Bölge yönetimiyle Rus ordusu arasında, şehirdeki sosyal altyapıların çalışmaya devam etmesine yönelik müzakereler devam etmektedir." dedi.

 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU