Soylu: Bugün de bir 28 Şubat ittifakı ile karşı karşıyayız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Onlar 28 şubat ittifakıyla yine bir masanın etrafında toplanabilirler, o toplanmaların bize bir zararı yoktur" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti ile Gelecek Partisi ve DEVA Partisi; bugün bir araya gelerek "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" mutabakat metnini imzaladı.

Toplantıya iktidar kanadından tepki vardı. 

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulucanlar Cezaevi Müze Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Tekrar ve Fark: Şubat 28, Şarkı Hep Aynı" konulu sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada toplantıyı hedef aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

28 Şubat'ta darbecilerin ortaya koydukları süreçlerin kendi akılları olmadığını söyleyen Soylu, "Darbeler sınırların dışında tezgahlanır ve içerideki ortaklarıyla siyaseti ancak onların güçleri ile yapmayı düşünen gafiller ile beraber tamamlamaya çalışırlar. Bugün de örnekleri var, bugün de bir 28 Şubat ittifakı ile karşı karşıyayız. Siz merak etmeyin bundan 100 yıl sonra da bir 28 Şubat ittifakı olacak. Ama millet onlara gerekli dersi verecektir. Çünkü millet onları yenmenin tadını almıştır. Bundan sonra darbe ve darbecilere, vesayete ve vesayetçilere karşı duracaktır. " ifadelerini kullandı.

"28 Şubat'ta sadece darbe değil, bizim bin yılımız tarumar edildi"

28 Şubat'ta Türk milletinin bin yılının tarumar edildiğini dile getiren Soylu, şöyle devam etti:

Onlar bizim inancımızı, onlar bizim geleneğimizi göreneğimizi, onlar bizim törelerimizi asla tasvip etmediler. 28 Şubat'ta sadece darbe değil, bizim bin yılımız tarumar edildi. Bizim bütün medeniyetimizi, anlayışımızı tarumar ettiler. Bize yeni bir elbise, bize yeni bir kılıf giydirmeye çalıştılar, bir milleti kimliksizleştirme ve milleti esas itibarıyla topyekün medeniyetsizleştirmeye doğru bir adım attılar, başarabildiler mi, hayır başaramadılar. Ama bize büyük bir maliyet oluşturdular.

"O toplanmaların bize bir zararı yoktur"

28 Şubat'ın unutulmaması gerektiğine vurgu yapan Soylu, "Onlar 28 şubat ittifakıyla yine bir masanın etrafında toplanabilirler, o toplanmaların bize bir zararı yoktur. Tam tersine yeniden birbirimizi anlayabilmenin, yeniden birbirimizi hissedebilmenin, tarihin yaşanmış kötü izlerini onlarda tekrar görebilmek adına bize faydası vardır. Bunu böyle görmek böyle anlamak gerekmektedir çünkü Batı ve küresel akıl bunlara maske takmayı iyi bilir. Maskeyle bunlara oyun üretmeyi iyi bilir. Bunu hiçbir zaman unutmamak gerekir." dedi.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU