Danimarka ve Birleşik Krallık'tan Ukrayna'ya savaşa gitmek isteyenlere destek

Danimarka Başbakanı Frederiksen ülkesinin vatandaşlarının Ukrayna tarafında savaşmasının önünde yasal engel olmadığını bildirdi. Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Truss ise gönüllüleri destekleyeceklerini açıkladı

Fotoğraf: Reuters

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen yaptığı açıklamada Rusya'ya karşı savaşmak için Ukrayna'ya gitmek isteyen vatandaşlarına izin vereceklerini duyurdu.

Frederiksen, "Bu herkesin yapabileceği bir seçim. Bu burada yaşayan tüm Ukraynalılar için ve aynı zamanda çatışmaya doğrudan katkıda bulunabileceğini düşünen diğerleri için de geçerli. Ukrayna tarafında çatışmaya katılmak için Ukrayna'ya gitmekten herhangi birini yasal olarak alıkoyabilecek hiçbir şey ilk bakışta yok" diye konuştu.

Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Liz Truss da Ukrayna'da Rusya'ya karşı savaşmak isteyen Birleşik Krallık vatandaşlarını destekleyeceklerini söylemişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ukrayna'da yabancı gönüllüler için bir lejyon kuruluyor

Ukrayna'da Rusya'nın saldırısına karşı savaşmak isteyen yabancı gönüllüler için "Bölgesel Savunma için Uluslararası Lejyon" isminde birlik kurulacağı bildirilmişti.

Ukrayna Devlet Başkanlığından yapılan açıklamada, Rusya'nın saldırısının sadece ülkenin işgali değil, Avrupa'ya ve dünya hukuk düzenine karşı bir savaşın başlangıcı olduğu belirtilmiş, Zelenskiy'nin tüm dünya vatandaşlarına ve Ukrayna'nın dostlarına seslenerek, Ukrayna'yı ve Avrupa'yı Rus saldırısına karşı savunmaya çağırdığı kaydedilmişti.

Yabancıların Ukrayna ordusunda 2016'tan beri gönüllü olarak savaşabilmesinin mümkün olduğu hatırlatılan açıklamada, "Ukrayna'nın Bölgesel Savunması için Uluslararası Lejyon" isminde yabancılardan oluşan bir alt birlik oluşturulduğu aktarılmıştı.

İlgililerin ülkelerindeki Ukrayna büyükelçiliklerinin savunma ataşelerine başvurmaları gerektiği belirtilmişti.

 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU