İsmail Saymaz: Akşener, HDP’yi görünce iptal etti

"Bu tutum CHP'yi rahatsız etti"

Fotoğraf: Twitter / Saadet Partisi

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Necmettin Erbakan’ı anma törenine davetliler arasında HDP'li Nimetullah Erdoğmuş'u görünce katılmadığını yazdı.

Saymaz, bugünkü köşe yazısında dün gerçekleşen anma törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun katıldığını ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile Akşener’in salonda olmadığını hatırlatan Saymaz, şunları yazdı:

Ali Babacan, eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in babasının cenazesi için Hatay'daydı. Mazereti dünden belliydi. Katılması beklenen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener birkaç saat önce arayarak, katılmayacağını bildirdi. Bir gerekçe söylemedi. İddiaya göre HDP'nin TBMM Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş'un da davetli olduğunu ve konuşma yapacağını öğrenen Akşener, yan yana fotoğraf vermemek ve aynı kürsüyü paylaşmamak için katılımını iptal etti. Akşener'i İyi Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır temsil etti. Dikbayır da söz almamak şartıyla katıldı.

“Bu tutum CHP'yi rahatsız etti” diyen Saymaz, şu ifadeleri kullandı:

Bir CHP'li yönetici "Erdoğmuş'un yönettiği TBMM'de oturumlara katılmıyorlar mı?" dedi. İyi Partililere "Akşener neden katılmadı?" diye sordum. Şöyle dediler: "Ukrayna - Suriye krizine ilişkin ani bir görüşme çıktı." Geçen yıl Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın temsil ettiği AK Parti, bir katılımcı göndermedi. Yalnızca Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız hazır bulundu. MHP ve BBP de gelmedi.

 

Halk TV, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU