Rusya Savunma Bakanlığı: Rus güçleri 4 Bayraktar İHA düşürdü

Rusya Silahlı Kuvvetleri’nin Donbass’ta Ukrayna ordusuna ait bir askeri helikopter ve 4 Bayraktar TB-2 tipi insansız hava aracı düşürdüğü açıklandı

Fotoğraf: AA

Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya Silahlı Kuvvetleri’nin Donbass’ta Ukrayna ordusuna ait bir askeri helikopter ve 4 Bayraktar TB-2 tipi insansız hava aracı düşürdüğünü duyurdu.

Açıklamada ayrıca, Rusya ordusunun hava saldırıları sonucunda Ukrayna’nın 74 askeri tesisinin devre dışı kaldığı kaydedildi.

Rus yetkililer, devre dışı bırakıldığı belirtilen bu tesislerin içinde 11 hava üssü, 3 komuta merkezi, Ukrayna donanmasının bir konuşlanma noktası, S-300 ve BUK-M1 hava savunma sistemlerine ait 18 radar istasyonunun yer aldığını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Interfax: Bayraktar üssü vuruldu

Interfaks haber ajansı da Rusya'nın operasyon başlattığı Donbass'ta Kiev'in kontrolündeki bölgede yer alan Bayraktar İHA'larının üslerinin vurulduğunu iddia etti.

Ajansın görgü tanıklarına dayandırdığı haberine göre ayrıca Ukrayna'nın Cherkasy Oblastı'ndaki Smila kentindeki bir radar istasyonu da etkisiz hale getirildi.

Rusya Savunma Bakanlığı operasyonda Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'in askeri altyapısı, hava savunma tesisleri, askeri sahaları ve hava kuvvetlerini hedef aldığını açıklamıştı.

Ukrayna duyurmuştu

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ekim ayında yaptığı açıklamada Donbas'ta devam eden çatışmalarda Türkiye üretimi 'Bayraktar TB2' insansız hava araçlarının kullanldığını duyurmuştu.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da konuya ilişkin bir soruya "Türkiye ile gerçekten de özel, iyi ilişkilerimiz var. Fakat bu durumda maalesef, bu gibi silahların Ukrayna ordusuna tedarik edilmesinin, (Donbass) temas hattındaki durumun istikrarsızlaşmasına neden olabileceği yönündeki endişelerimiz doğrulanmış oldu" yanıtını vermişti.

 

 

Interfax, Indepedent Türkçe, Sputnik Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU