Kanada'da öğrenciler ebeveynleri Holokost'tan kurtulan Yahudi öğretmene Nazi selamı verdi

Toronto Bölge Okulu Yönetim Kurulu "korkunç durum" için özür diledi

Yahudi düşmanlığı olayı Kanada'nın North York bölgesindeki Valley Park Ortaokulu'nda meydana geldi (Google Haritalar)

Kanada'nın en büyük devlet okulu yönetim kurulu, okullarından birindeki öğrenciler geçen hafta Yahudi öğretmenlerine Nazi selamı verdiği için özür diledi.

Yahudi düşmanlığı olayı perşembe günü Toronto Bölge Okulu Yönetim Kurulu (TDSB) tarafından denetlenen, Kanada'nın North York bölgesindeki Valley Park Ortaokulu'nda meydana geldi.

Anne ve babası Holokost'tan sağ kurtulan, adı paylaşılmayan öğretmen sınıfına girdiğinde iki öğrencinin saldırgan el hareketini yaptığını, bir diğerinin de "Heil Hitler" dediğini söyledi.

Olay, okulda Yahudi düşmanı duvar yazılarının bulunduğu gün meydana geldi.

Önceki günlerde TDSB'nin eğitim direktörü Colleen Russell-Rawlins, olayın yol açtığı acı ve zarar için özür dileyen bir bildiri yayımladı.

TDSB adına özellikle öğretmenden ve yalnızca Valley Park'ta değil, tüm sistemimizde bu korkunç durumdan etkilenen bütün öğrencilerden, personelden ve ailelerden özür dilerim.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Russell-Rawlins, Kanada'da keskin bir şekilde arttığını söylediği Yahudi düşmanlığına ve diğer ırkçılık biçimlerine TDSB'nin karşı koymaya kararlı olduğunu da sözlerine ekledi.

Eğitim müdürü, "ırkçılık ve nefretin kökenleri hakkında" öğrencileri "proaktif olarak" bilgilendirmek için adımlar atılacağını söyledi.

TDSB sözcülerinden Shari Schwartz-Maltz, öğrencilerin cezalandırılacağını söyledi ancak daha fazla ayrıntı vermedi. Schwartz-Maltz, bağnazlıkla mücadelenin en iyi yolunun eğitim olduğunu ekledi.

Valley Park'taki okul müdürü George Bartzis 17 Şubat'ta velilere ve öğrencilere yazdığı bir mektupta, Yahudi düşmanı olayı "çok üzücü ve kabul edilemez" diye niteledi.

Okulumuzla sıcak, güvenli ve kapsayıcı bir yer olarak çok gurur duyuyoruz ve öğrencilere mesajımız her zaman bu olmuştur. Bu olay kim olduğumuzu da, okul ve topluluk olarak neyi temsil ettiğimizi de yansıtmıyor.

Bu kötü davranış göz önünde bulunduruldu ve okuldaki ortaokul ve lise öğrencileri, gelecek ay Holokost'tan kurtulanların ve onların soyundan gelenlerin ilk elden tanıklıklarını dinleyerek Yahudi düşmanlığı hakkında bilgi edinecek.

Irkçılık karşıtı yardım kuruluşu Friends of Simon Wiesenthal Center (FSWC) yaptığı açıklamada, olaydan etkilenen personelin yaşananlardan dolayı "derin bir travma yaşadığını" söyledi.

Kuruluşun genel müdürü Michael Levitt, okullarında Yahudi düşmanlığının yükselişinin "benzeri görülmemiş düzeyde" olduğunu söyleyerek TDSB'yi acilen müdahale etmeye çağırdı.

Levitt şöyle ekledi:

2022'de bir Yahudi öğretmenin, sınıfında Nazi selamı ve 'Heil Hitler' sloganıyla karşı karşıya kalması akıl almaz ve şoke edici. Şüphesiz, Toronto'nun devlet okulu sisteminde bir şeyler bozuk ve acil müdahale gerektiriyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU