ABD'de Neo-Naziler, Komünist Manifesto okuma etkinliğini bastı

Neo-Naziler, Komünist Manifesto okuma etkinliğini kesintiye uğrattı

Neo-Naziler 21 Şubat 2022'de Rhode Island eyaletinin Providence kentinde düzenlenen Komünist Manifesto okuma etkinliğine saldırdı (Twitter / Alexander Herbert)

ABD'nin Rhode Island eyaletinde pazartesi gecesi, Komünist Manifesto okuma etkinliği düzenlenen kâr amacı gütmeyen bir kütüphanenin önünde toplanan bir grup Neo-Nazi, polis dağılma emri verene kadar pencereleri yumrukladı ve nefret sembolleri sergiledi.

Providence kentindeki solcu bir topluluk kütüphanesi olan Kızıl Mürekkep Topluluk Kütüphanesi, manifestonun yayımlanma yıldönümü için ufak çaplı bir "Kızıl Kitaplar Günü" etkinliğine ev sahipliği yapıyordu. Yaklaşık 45 dakika sonra büyük bir gamalı haç bayrağı taşıyan iki düzine kadar Neo-Nazi'den oluşan kızgın bir grup etkinliği kesintiye uğrattı.

Toplanan nefret grubu, etkinliğe katılanlara "Komünist pislikler" diyerek Nazi selamı verdi.

Kızıl Mürekkep Topluluk Kütüphanesi sahiplerinden David Raileanu, The Daily Beast'e yaptığı açıklamada "Korkunçtu" dedi.

Dışarıda faşizm ve Nazi işaretleri bulunan kıyafetler giymiş ve semboller taşıyan kişilerin olduğunu hemen tespit ettik. Sayıları bizden çok daha fazlaydı.

Olayda kimse yaralanmadı.

Gelecek saldırıların önüne geçmek için ileriki günlerde bir topluluk forumu düzenlemeyi planlayan Kızıl Mürekkep'in Instagram sayfasında yapılan açıklamada şöyle dendi:

Mahallemizin desteğini takdir ediyor ve desteğine değer veriyoruz. Onların sesleri nefretin bastırılmasını sağladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rhode Island liderleri, nefret gruplarını kınadı.

Eyalet Valisi Dan McKee, yaptığı açıklamada "Topluluklarımızda veya eyaletimizde nefrete yer yok. Dün gece Providence'ta Nazi bayrakları sallayan grubu gösteren video kabul edilemez ve iğrenç. Dün geceki eylemleri kınayanların yanındayım" dedi.

Providence Belediye Başkanı Jorge Elorza ise, "Providence farklı halk kültürlerine ve fikirlere ev sahipliği yapmakta. Kentimizde yıldırma ve korku yaratma amacı güden nefret dolu eylemlere yer yok... İdarem, her sakinin güvende hissetmesine ve barışçıl biçimde toplanan kişilerin haklarının korunmasına kararlıdır" dedi.

Yetkililer, olayla ilgili bilgi sahibi herkesi Providence polisini aramaya çağırdı.

Büyük Rhode Island Yahudi İttifakı, benzer hadiselerin daha sık yaşanmaya başladığı uyarısında bulundu.

Kurumun yazılı açıklamasında, "Bu gibi hadiseler Rhode Island'da ve bölgemizde daha sık yaşanıyor. Bu tiksindirici" dendi.

Ortak insanlığımız, nefret etmeyen veya ayrımcılık yapmayan bir topluma dayanıyor. Nefreti gün yüzüne çıkararak, kolektif inançla karşılık vermeliyiz.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU