Milli Gazete yazarı: Bu korku niye?

"Seçimlerin aslanın ağzında olduğunu itiraf edenler hemen arkasından rakiplerinden açık ara önde olduklarını iddia ediyorlar"

Fotoğraf: AA

Milli Gazete yazarlarından Zeki Ceyhan, AK Partili yetkililerin 2023 Haziran’da yapılması planlanan seçimle ilgili farklı söylemlerini köşesine taşıdı ve “Bu korku niye?” diye sordu.

Ceyhan, bugünkü köşe yazısında AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un "2023 seçimleri açık söylüyorum aslanın ağzındadır. Bunun için çok güçlü çalışmak zorundayız. Şu anda kamuoyu yoklamalarında AK Parti en yakın rakibinden 10-12 puan öndedir" ifadelerinde çelişki olduğunu belirtti. Ceyhan, şunları yazdı:

AKP yönetimini öyle bir korku sarmış ki! “Bu seçim aslanın ağzında” diyorlar! Yani seçimlerde kazanma şanslarının çok düşük olduğunu fark etmiş gibiler! Ancak, bu tespitten sonra öyle laflar ediyorlar ki anlaşılır gibi değil! Seçimlerin aslanın ağzında olduğunu itiraf edenler hemen arkasından rakiplerinden açık ara önde olduklarını iddia ediyorlar! Ve AKP’nin en yakın rakiplerinden 10-12 puan önde olduğunu söylüyorlar! Gerçekten iddia ettikleri gibi en yakın rakiplerinden 10-12 puan önde iseler “bu seçimler aslanın ağzında” korkusu niye? Yok seçimler dedikleri gibi aslanın ağzında ise “en yakın rakibimizden 10-12 puan ilerideyiz” iddiası neyin nesi? Büyük bir isteksizlik içindeki teşkilatlarına moral mi pompalamaya çalışıyorlar?

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Nereden bakarsanız bakın iki satırlık açıklamalarında bile çok çelişkili şeyler söylüyorlar" diyen Ceyhan, şöyle devam etti:

Açıklamalarının birinci cümlesinin ifade ettiği mana ile ikinci cümlesinin ifade ettiği mana birbirlerine taban tabana zıt! Her gün kendilerine olan desteği bir puan daha artırarak yola devam edeceklerini söylüyorlar. Her gün yeni arkadaş, yeni insan kazanmaktan söz ediyorlar. Ama bu iddiaları gerçeklerle örtüşmüyor. Her gün yeni arkadaş, yeni insan kazanmak bir yana her gün birkaç kişiyi daha kaybediyorlar.

AKP’li yöneticilerin oldukça iddialı bir açıklamaları daha var. Diyorlar ki: İnsanlar oy verirken akıllarıyla hareket ettiği kadar gönülleri ile de hareket ederler! Yani aklı ile hareket edenlerden ümit kesmiş gibiler. Gönül desteği ile seçimleri kazanma hayali içine girmişler. Bize öyle geliyor ki sanki AKP yönetimi akıllardan önce gönüllerden tasfiye oluyor. AKP yönetiminde aradıklarını bulamayanlar kendilerine yeni siyasi çatılar arıyorlar. Ancak AKP yönetiminin bu gerçeğin farkında olduğunu söylemek mümkün değil.

 

Milli Gazete, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU