Akif Beki: Pahalılığı muhalefet mi uyduruyor?

"Enflasyonla ve pahalılıkla mücadele, muhalefetin milleti kandırmasına izin vermeyerek kazanılacaksa yandık"

Fotoğraf: AA

Karar yazarı Akif Beki, geçmişte danışmanlığı yaptığı Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı zamlar konusunda yaptığı bir açıklama dolayısıyla eleştiri.

Beki, bugünkü köşe yazısında Erdoğan’ın geçen günlerde kullandığı “Muhalefetin özellikle elektrik ve doğal gaz konusundaki spekülatif gayretlerini de boşa çıkarmak gerekiyor. Muhalefetin anlattığı, yaygarasını kopardığı gibi bir durum söz konusu değil.  Televizyonlara baktığımızda; Batı’da şu anda elektrik, doğal gaz fiyatları nerelerde. Biz şu anda vatandaşımızı çok daha rahatlatabilmek için elimizden gelen her türlü gayreti yaptık. Her türlü indirimi uyguladık, uygulamaya da devam ediyoruz. Biz vatandaşımızı dediğim gibi enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz" şeklindeki ifadeleri hatırlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karar yazarı, şu eleştirilerini dile getirdi:

Ne anlamalıyız, şunu mu: Aslında elektrik ve doğal gaz sanıldığı gibi pahalı değil. Ucuza kullanıyoruz. Ama muhalefet öyle inandırdığı için, millet de kanıp pahalı sanıyor. Sorun bu. Doğrusu anlatılırsa millet, pahalılıktan şikayet etmeyecek. Muhalefetin yalan propagandası da boşa çıkmış olacak. Yani millet ödediği faturaya, cebinden çıkan paraya filan bakmıyor, muhalefetin ne dediğine bakıyor. Bay Kemal’in ikna gücü epey yüksek demek ki. Yaygarası etkili oluyor.

Faturalar gerçeği söylediği halde, muhalefetin yalanlarına kapılıyor demek millet. Gerçek gösterilirse millet, muhalefetin uydurduğu pahalılık yalanlarının tesirinden kurtulacak. “Meğer iktidar, beni enflasyona ezdirmiyormuş” diyecek. Sorun o, çözüm de buysa... Enflasyonla ve pahalılıkla mücadele, muhalefetin milleti kandırmasına izin vermeyerek kazanılacaksa yandık. Tek kelimeyle. Başka söze gerek yok.

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU