3 gündür elektrik kesintisi yaşayan Isparta’da son durum ne?

Evinde ölü bulunan bir kişinin donarak öldüğü iddia edildi. Savcılıktan yapılan açıklamada ise yaşlı kişinin ölüm sebebinin solunum yetmezliği olduğu söylendi

Fotoğraf: AA

Isparta'da 3 Şubat tarihinde başlayan yoğun kar 11 saat aralıksız devam etti. Yağışın ardından elektrik kesintisi meydana geldi.

"Yaşlı adam donarak öldü" iddiası... Valilik: Aklen malul

Isparta’nın yerel basınında yer alan haberlere göre, Yalvaç ilçesinde tek katlı evinde yalnız yaşayan Ramazan Nazlı'nın komşuları, kendisinden haber alamaması üzerine polisi aradı.  Evde yatağında hareketsiz halde bulunan yaşlı adamın donarak öldüğü üzerinde durulduğu öğrenildi.

Isparta Valiliği, ölü bulunan Nazlı ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. Açıklamada Nazlı'nın “aklen malul olduğu, komşularının yardım teklifini kabul etmediği” öne sürüldü.

Evde elektrik akımının faal olduğu söylenen açıklamada “Evde sobanın kurulu olduğu ancak kullanılmadığı tespit edilmiştir” ifadesi yer aldı.


"Ölüm nedeni solunum yetmezliği"

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada ise Ramazan Nazlı'nın ölü bulunmasına ilişkin soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Açıklamada, "Muayene sonucunda, Ramazan Nazlı isimli şahsın kesin ölüm sebebinin solunum yetmezliğine bağlı kalp durması sonucu olduğu tespit edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Eğitime 5 gün ara verildi

Isparta Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Ömer Seymenoğlu başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulunda, il genelinde etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığına bağlı anasınıfı, ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okullarla, rehabilitasyon merkezleri ve kreşlerde 7 Şubat'tan itibaren 5 gün süreyle yüz yüze eğitime ara verilerek uzaktan eğitim yapılmasına karar verildi. Kamu kurumlarında görevli engelli ile hamile personel de aynı süre içerisinde idari izinli sayılacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakan şehirde: "Yüzde 93 enerjili durumda"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ağır hasar gören elektrik enerjisi nakil hatlarının onarım çalışmalarını yerinde denetliyor. Dönmez, dün yaptığı açıklamada “Şu an itibarıyla ilimiz genelinde bulunan 299 bin elektrik abonesinden yaklaşık yüzde 93'ü enerjili durumdadır” ifadesini kullandı.

İYİ Parti kente gidiyor

Kentte yaşanan elektrik ve su kesintilerinin yol açtığı sorunları yerinde takip etmek ve yetkililerle temaslarda bulunmak üzere milletvekillerinden oluşan İYİ Parti heyeti bugün Isparta’ya gidiyor.

CHP'li Akın: İnsanlar soğuktan uyuyamıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın da Isparta'ya gitti. Akın, gece sosyal medya hesabından şu not ile bir mesaj paylaştı:

Saat 01:40. Isparta'dayız, elektrikler kesik,vatandaşlarımız 60 saattir elektriksiz. Dağıtım şirketleri yapması gereken yatırımları yapmıyor, Enerji Bakanlığı denetlemiyor, sonuç 21. yüzyılda ve gaz lambasına teslim edilen 500 bin nüfuslu koca bir kent

Akın, vatandaşların soğuktan uyuyamadığını ifade etti:

 

Kılıçdaroğlu: Trollerde büyük sessizlik

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Akın'ın bu mesajını alıntılayarak şu ifadeleri kullandı:

Milletvekillerimiz günlerdir Isparta Halkı ile birlikte. Beceriksiz yönetimin sonucu halk perişan! Yaşanan skandalın sebebi; özelleştirilmiş elektrik dağıtımı ve yollar. Araştırma önergesi vereceğiz, reddedecekler. Mobese’lerden ses yok tabii. Trollerde büyük sessizlik.

“Siyaseti bırakın, insan olun”

Isparta’da yaşayan gazeteci Cihan Bal, gazete32.com için şehirdeki kar yağışı ile ilgili bir yazı kaleme aldı.

“Öncelikle bu üslupla böyle bir yazı kaleme aldığım için değerli okuyucularımızın affına sığınıyorum” ifadesini kullanan Bal, yetkililere sert eleştirilerde bulundu.  Bal, “Birazcık basiretli olup sizi karanlıkta bırakanlara, sizi soğukta bırakanlara, sizi kaderinize terk edenlere “ne oluyor” demeniz gerekiyor… Bu yaşananlar, Isparta tarihinde yerini alan bir insanlık dramıdır… Bırakın siyaseti insan olun” ifadelerini kullandı.

“Büyük ihtimalle akşama kadar her eve elektrik verilecek”

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, CNN Türk'te yaptığı açıklamada özetle şunları kaydetti:

Bugün 400 kişilik ekiple tüm sokaklarımızdaki arızalar giderilmek üzere. Tüm şehrimize enerji verildi, enerji verilmede sorunumuz olmadı. Dışardan gelen hatlar tamir edildi ancak şehir içindeki mahalleler arasında yoğun kar yağışından dolayı kopan tellerin bakımları, tamiratları yapılıyor. Sokak aralarında trafikle alakalı sıkıntımız yok. 3200 caddedeki, sokaktaki tüm arterler trafiğe açık. Çok büyük ihtimalle akşama kalmadan tamamı tamir edilerek elektrik her eve verilecek.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU