Can Ataklı: Adnan Hoca’nın iki üyesini dinledim

"Bugün beğenmediklerinin hukuk dışı biçimde örselenmelerine izin verenlerin yarın aynı şey başlarına gelir"

Fotoğraf: Korkusuz

Korkusuz yazarı Can Ataklı, Adnan Oktar grubunun mensubu iki kadın ile yaptığı görüşmeyi köşesine taşıdı. Bir hukuksuzluk yaşandığını söyleyen Ataklı, “Bugün beğenmediklerinin hukuk dışı biçimde örselenmelerine izin verenlerin yarın aynı şey başlarına gelir” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ataklı, bugünkü köşe yazısında Serap Akıncıoğlu ve  Semra Özgiray ile yaptığı görüşmeyi şöyle aktardı:

Dile kolay 4 yıl 6 ay hapse mahkûm olmuş, 17 ay hapiste kalmış, 13 ay hiç çıkmamacasına ev hapsi cezası çekmiş, şimdi serbest, yurtdışı yasağı var.. Serap Akıncıoğlu “Adnan Hocacılar” olarak bilinen grubun üyelerinden biri. Hafta başında mesaj atarak “Can Bey; kimseye derdimizi anlatamıyoruz, bize yönelik yapılan her şey hukuk dışı, ama bunu kimse bilmediği gibi dinlemek de istemiyor” dedi. Peki, o halde görüşelim. Serap Akıncıoğlu yanında aynı süre ceza almış olan arkadaşı Semra Özgiray’la geldi. Adnan Oktar davasında 86 kişi ağır ceza almış, hepsi hapiste, her birine 10’ar bin yılı verilmiş.

"Bize tecavüzcü gözüyle bakılması canımızı yakıyor"

Akıncıoğlu “İnanın ortada tek bir delil yok, suç yok, terörle bağlantı yok, silah bulunduğunu ilan ettiler, ancak bu silahların bugüne kadar hiç ateşlenmemiş olduğunu kimse bilmiyor” dedi bir nefeste. Sonra ekledi; “Bizim asıl canımızı yakan bizlere tecavüzcü gözüyle bakılması.” Şaşırdım “O ne demek?” diye sordum.

“Birçok arkadaşımızın önüne bir kağıt koydular” diye başladı söze ve şunu söyledi; “Size tecavüz edildiğini söyleyin, hapisten ve bu davadan kurtulun dediler arkadaşlarımıza. Birçoğu mecburen kendilerine tecavüz edildiğini söyledi. Sözde itirafçı oldular ve kurtuldular. Ama şimdi toplum bizlere tecavüzcü gibi bakıyor, bizlerin tecavüzlere yardım ettiğimizi düşünüyor.”

Onlara şunu söyledim; “Adnan Hoca olayını 80’li yılların sonundan beri biliyorum. Bugün sizlere yapılan aslında son 30 yılın hesaplaşmasıdır. Özellikle hukukun ortadan kalktığı bu dönemde sizler de daha önce hukuksuzluğun kurbanı olanlar için sesinizi yükseltmediniz. Sonuçta bu hukuksuzluk gün geliyor herkesi vuruyor.”

“Elbette itiraz ettiler bu söylediklerime. Ama bana göre durum bu, suç olup olmaması önemli değil” diyen Ataklı, şunları yazdı:

Her türlü hukuksuzluk yapılabilir, örneğin Serap Akıncıoğlu “hapse girmeden önce her gün hasta olan babama oksijen tüpü götürüyordum, tutuklandığımda babama bir telefon etmeme bile izin vermediler, babamı hapisteyken kaybettim ama haberim çok sonra oldu” dediğinde ister istemez hüzünlendim. Evet ortada bir hukuksuzluk var.

Kamuoyu algısı ise “Beğenmediği, kızdığı herkesin en ağır biçimde cezalandırılması” yönünde olunca bu hukuksuzluk daha da artıyor. Adnan Hoca’ya çok ciddi bir tepki duyuluyor olabilir ancak şunu da bilelim ki kimse bunun hesabını hukukun dışına çıkarak, insan haklarını çiğneyerek sormaya kalkmamalı. “Yol olur” sözünü bir daha hatırlatmak isterim. Bugün beğenmediklerinin hukuk dışı biçimde örselenmelerine izin verenlerin yarın aynı şey başlarına gelir. Örnekler bol.

 

Korkusuz, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU