Uçağa dönüşen otomobil Londra-Paris hattında çalışacak

Klein Vision firması, AirCar'ın saatte 160 kilometre hızla seyahat edebildiğini söylüyor. Bu da, Londra-Paris yolculuğunun iki saatten sadece biraz uzun sürmesi demek

Bir uçan otomobil şirketi, Avrupa ulaştırma idarelerinden birinden aldığı Uçuşa Elverişlilik Lisansı'nın ardından, "yakın gelecekte" Londra ve Paris arasında yolculuğa başlamayı planladığını açıkladı.

Klein Vision'ın AirCar'ı iki dakika 15 saniye içinde bir otomobilden uçağa dönüşebiliyor ve havadayken saatte 160 kilometre üzerinde hıza erişebiliyor. Bu da söz konusu iki şehir arasındaki 340 kilometrelik yolculuğun iki saatten sadece biraz uzun süreceği anlamına geliyor.

Stefan Klein'in kurduğu Slovakya merkezli girişim, Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) standartlarına göre yapılan 70 saatin üzerindeki test uçuşlarını tamamladı. Bu uçuşlar, Nitra ve Bratislava uluslararası havalimanları arasında gerçekleşen 35 dakikalık bir uçuşu da içeriyordu.

Profesör Klein, "AirCar sertifikası, çok verimli uçan arabaların seri üretiminin kapısını açıyor" dedi.

Bu, orta mesafeli seyahatleri sonsuza kadar değiştirme yeteneğimizin resmi ve nihai teyididir.

Normal benzin pompası yakıtıyla çalışan BMW motoruyla donatılan ve iki kişi taşıyabilen AirCar, potansiyel olarak eğlence aracı veya ticari taksi hizmeti olarak kullanılabilir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hibrit uçak-otomobil, kanatlar katlandığında normal bir park yeri kadar alan kaplıyor.

Slovak Ulaştırma İdaresi, şirketin kuruluşundan itibaren 5 yıldan kısa süre içinde AirCar'a uçuşa elverişlilik lisansını verdi.

Slovakya Ulaştırma İdaresi Sivil Havacılık Bölümü direktörü René Molnár, "Ulaştırma İdaresi, benzersiz AirCar gelişiminin tüm aşamalarını 2017'de başladığından beri dikkatle takip etti" dedi.

Ulaştırma güvenliği en büyük önceliğimiz. AirCar, üst düzey yenilikleri ve güvenlik önlemlerini EASA standartlarına uygun şekilde birleştiriyor. Yeni bir spor otomobil ve güvenilir uçak kategorisini tanımlıyor. Lisans süreci hem zorlu hem de büyüleyici bir görevdi.

 

uçan otomobil
AirCar, kanatlar katlandığında normal bir otomobil kadar alan kaplıyor (KleinVision)

 

GlobalData'nın geçen yıl yayımladığı araştırmada, 2015'te 76 milyon dolar olan Kentsel Hava Hareketliliği (UAM) çözümlerine yapılan yatırımların 2020'de 1 milyar dolara ulaştığı ifade edildi. Araştırmada, bunun "yeni hareketlilik devrimi" diye nitelendirilen şeyin habercisi olduğu belirtildi.

Londra merkezli veri analizi firması, uçan otomobillerin esaslı biçimde popüler olması için önce kamuoyunca benimsenmesi gerektiği uyarısında bulunuyor.

GlobalData'dan yenilik analisti Shagun Sachdeva, "UAM'in işlevselliğine yönelik artan tüketici bilincine rağmen tüketici güvenini kazanmak, zaman ve UAM ekosistemi genelinde birleşik çaba gerektiriyor" dedi.

Üreticiler, UAM'lerin yaygın kullanımının muhtemelen yıllar alacağının farkında. Ancak pazara girişleri, halihazırda geçiş sürecindeki hareketlilik ortamını altüst edecek.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU