Ahmet Hakan: Beren Saat’in eleştiri üslubuna on puan

"Siyasi eleştiri dendiğinde... Aklına sadece 'ahır', 'büyük baş', 'hayvan' gibi hakaretler gelenlere kapak olsun"

Fotoğraf: Twitter

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, oyuncu Beren Saat’in Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik eleştirisine “on puan” verdi.

Hakan, bugünkü köşe yazısında Saat’in ifadeleri için şunları yazdı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Sezen Aksu için söyledikleri nedeniyle eleştirmiş Beren Saat. Bir metin kaleme almış. Kaleme aldığı bu metinde... Nezakete aykırı tek bir sözcük bile yok.  Hakaretin kıyısından bile geçmiyor. Kaba tek bir harf bile yok. Temiz, tertemiz bir üslup var. Aşağılamanın zerresi yok. Saygıdan hiç taviz vermiyor. Ama söyleyeceğini söylüyor, eleştirisini yapıyor, itirazını ortaya koyuyor. İşte budur!Siyasi eleştiri dendiğinde...  Aklına sadece “ahır”, “büyük baş”, “hayvan” gibi hakaretler gelenlere kapak olsun.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beren Saat ne dedi?

Erdoğan’ın sanatçı Sezen Aksu için kullandığı “dilini koparma” ifadesinin ardından Saat, bir açıklama yayımladı. Açıklamada özetle şu ifadeler yer aldı:

Halka şiirler okuyup, şarkılara söyleyerek duygusal köprü kurarak seçilen Erdoğan’ın bugün 'Dilini koparırız' demesine inanmak istemiyorum. Hatırla Sevgili dizisinde oynadığımızda hepimiz çok gençtik ve o dizide Recep Tayyip adlı genç iyi şiir okumasıyla öne çıkan bölümlük karakterdi hikâyemizde. Ben siyaset kadar edebiyat sevdalısı olduğunu düşünürdüm bugüne kadar. Canımız Sezen Aksu’yu susturmanın hepimizin ezbere eşlik edeceği yüzlerce şarkısını, sonraki kuşaklara aktarmamıza engel olamayacağını çok iyi bildiğini tahmin ediyorum. Seni seviyoruz Sezen.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU