Abu Dabi'de 3 yakıt tankerinde patlama meydana geldi

Patlama yaşanan bölgede silahlı insansız hava araçlarına (SİHA) benzer bir drone tespit edildi

Fotoğraf: Reuters

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'de, petrol yakıtı taşıyan 3 tankerde patlama meydana geldi.

Abu Dabi polisi, petrol firması ADNOC’un depolama tesisleri yakınındaki Musaffah sanayi bölgesinde petrol yakıtı taşıyan üç tankerde patlama meydana geldiğini ve Abu Dabi Uluslararası

Havaalanı’ndaki bir şantiyede küçük bir yangın çıktığını bildirdi.

Ön incelemelere göre, söz konusu iki bölgeye düşerek patlama ve yangına neden olmuş olabilecek silahlı insansız hava araçlarına (SİHA) benzer "küçük bir uçak" tespit edildi.

Yetkililer, yangın ve patlamayla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlatırken, her iki olayda da önemli bir hasar meydana gelmedi.

Reuters’ın haberine göre, Husi milisler askeri sözcü aracılığıyla Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) saldırı düzenlediklerini bildirerek, olayı üstlendi.

3 kişi hayatını kaybetti

 Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) polisi, Abu Dabi'de düzenlenen şüpheli İHA saldırısında 3 kişinin öldüğünü, 6 kişinin yaralandığını duyurdu.

BAE resmi ajansı WAM'ın haberine göre, Abu Dabi'deki Musaffah bölgesine İHA ile saldırı düzenlendi. Saldırının 3 yakıt tankerinde patlamaya neden olduğu kaydedildi.

Abu Dabi polisi, söz konusu şüpheli İHA saldırısında biri Pakistanlı, 2'si Hindistanlı olmak üzere 3 kişinin öldüğünü, 6 kişinin yaralandığını açıkladı.

 

Independent Türkçe, Şarku’l Avsat, Reuters, AA

DAHA FAZLA HABER OKU