Milli Gazete yazarı: Bu kafayla giderlerse

"İktidar sözcülerinin bir an evvel akıllarını başlarına alıp söylem değişikliğine gitmemeleri halinde yani bu kafa ile yola devam etmeleri halinde kaybettikleri seçmeni yeniden kazanmaları çok zor"

Fotoğraf: AA

Milli Gazete yazarlarından Zeki Ceyhan, iktidar cephesinde vatandaşı anlamayan bir görüntünün olduğunu ifade etti.

Ceyhan, bugünkü köşe yazısında “Bu kafayla giderlerse iktidar partisinin kaybettiği seçmenleri yeniden kazanmasının mümkün olmayacağı açık” yorumunu yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Vatandaşların hayat pahalılığından şikayet ettiğini, iktidar sözcülerininse “boş ver sen onu yaptığımız eserlere bak” şeklinde bir hava estirdiğini söyleyen Ceyhan, şunları kaydetti:

Seçmen marketlerde fiyatların her gün değişmesinden yakınıyor! İktidar partisi sözcüleri “en büyük barajı yapmakla” övünüyorlar. Seçmen ay sonunu nasıl getireceğini kara kara düşünürken iktidar partisi sözcüleri “en büyük havaalanını biz yaptık” diyorlar. Seçmen dolardaki hareketlilikten bizar düşmüşken iktidar partisinin sözcüleri en uzun köprüyü kendilerinin yaptığını dile getiriyorlar. Yani seçmenlerin gündemi ile iktidar partisi sözcülerinin gündemi çok farklı!

Seçmen yokluktan söz ederken iktidar partisi sözcüleri aşırı varlıklarıyla övünüyorlar! Bu gündem farklılığı da seçmen ile iktidarın arasının daha da açılmasına vesile oluyor. Ve seçmen kendi derdi ile dertlenmeyip yaptıkları işlerin büyüklüğü ile övünen insanlarla arasına mesafe koyuyor. Seçmen derdi ile dertlenecek yeni isimlerin, yeni partilerin arayışı içine giriyor.

İşte sırf bu yüzden “bu kafayla giderlerse kaybettikleri seçmenleri yeniden kazanmaları çok zor” diyoruz. Evet, iktidar sözcülerinde özellikle dikkat çeken bir büyüklük hastalığı var. Ne yaparlarsa en büyüğünü yaptıkları zaman seçmenin gönlünü fethedeceklerini sanıyorlar ama seçmen bundan hiç hoşnut olmuyor.

En büyük barajın, havalimanının köprünün seçmene bir getirisi olmadığını söyleyen Ceyhan, şu ifadeleri kullandı:

Seçmenlerin yakınmaları karşısında iktidar sözcülerinin tercih ettikleri söylem adeta seçmenle alay eder gibi bir şey oluyor. Evine ekmek götürmekte zorlanan insana “artık ülkemiz çok zenginleşti, giydiğimiz elbise, harcadığımız su eskisi gibi değil” demek hiçbir mana ifade etmiyor.

Seçmen yaşadığı sıkıntıları anlatmaya çalışırken iktidar sözcülerinin bambaşka tellerden çalmaları aralarındaki mesafeyi daha da açmaktan başka bir işe yaramıyor. İktidar sözcülerinin bir an evvel akıllarını başlarına alıp söylem değişikliğine gitmemeleri halinde yani bu kafa ile yola devam etmeleri halinde kaybettikleri seçmeni yeniden kazanmaları çok zor!

 

Milli Gazete, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU