Milli Gazete yazarı: Artık yandaşlar da güvenemiyor

"Açık kalan mikrofonlardan yayılan bu yakınmayı bizler gibi inşallah ekonomiye yön verenler de duymuşlardır"

Fotoğraf: Twitter

Milli Gazete yazarı Zeki Ceyhan, iktidarın ekonomi politikalarına sadece muhaliflerin değil, “yandaşların” da güvenmediğini söyledi.

Ceyhan, bugünkü köşe yazısında “İktidarın izlediği ekonomik politikalara sadece muhalifler değil, artık yandaşlar da güvenemiyorlar. Muhalifler güvensizliklerini açık açık ilan ederlerken yandaşların bu konudaki düşüncelerini ancak mikrofonlar açık kalınca öğrenebiliyoruz” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çorum Belediye Meclisi toplantısında mikrofonu açık kalan AK Parti’li üye İsmail Bölükbaş’ın “Şimdi şöyle bir şey var: Kimse iş yapmayı, bir şey yapmayı istemiyor ki! Sen bu işin içindesin. Neyin ne olacağı bilinmiyor ki. Şimdi sen müteahhit olsan. Ben devletten iş almam mesela. Özel şahıstan bile iş alınmaz” şeklindeki ifadelerini hatırlatan Ceyhan, şunları yazdı:

Evet, bu yakınmalar Çorum Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısı sırasında iktidar partisine mensup üyeler arasında geçen konuşmalardan alınmış olan yakınmalar. Aynı zamanda bir ülke gerçeğini dile getiren yakınmalar. Ekonominin başında bulunanlar istedikleri kadar iyimser tablolar çizmeye çalışsınlar! Realite bu! Realite neyin ne olacağının bilinmemesi!

Bir iş alırken bugün verdiğin fiyatın yarın hiçbir şey ifade etmemesi ülkenin inkâr edilemeyen realitesi haline gelmiş bulunuyor. Ve herkes diken üstünde! Sırf bu yüzden birçok kişi başında bulunduğu işi tasfiye ederek kafasını rahatlatma çabasında. Dövize yatırım yapana parasını Türk Lirası’na çevirmesi karşılığında kur garantisi verilirken piyasada iş yapacak hiç kimseye böyle bir garanti verilmiyor. Bu nedenle de insanlar iş yapmaktan özellikle kaçınıyorlar. Muhalif olanı da yandaş olanı da temkinli davranmayı tercih ediyor. Açık kalan mikrofonlardan yayılan bu yakınmayı bizler gibi inşallah ekonomiye yön verenler de duymuşlardır.

Bir şey yapmaları gerektiğini düşünürlerse ne âlâ! Düşünmezlerse ya da düşünemezlerse ülke ekonomisini çok daha zor günlerin beklediğini söyleyebiliriz. Ekonomi yönetimine karşı oluşan güvensizlik aşılamadıkça işlerin iyiye gitmesini kimse beklememelidir. Ne beklemeli ne de ummalıdır. Çünkü işler hep tersine tersine gidecek ve iyiden iyiye sarpa saracak demektir.

 

Milli Gazete, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU