Buz gibi tazyikli suyun telesiyejdeki kayakçılara geldiği korkunç anlar kameralara yansıdı

Kar yapma cihazının müşterileri sırılsıklam etmeye başlamasının ardından Beech Mountain Kayak Merkezi tarafından yapılan açıklamada, "Talihsiz durum dışında herkesin iyi olduğuna inanıyoruz ve faaliyetlerimiz programa uygun şekilde devam ediyor" dendi

Kuzey Karolina'daki bir kar yapma makinesinin musluğu müşterilere su püskürtüyor (YouTube / Louis Dillard)

İki kayakçı, telesiyejin altındaki bir borunun buz gibi suyu üzerlerine fışkırtmaya başlamasının ardından hastanelik oldu.

Kuzey Carolina'daki Beech Mountain Kayak Merkezi'nden gelen korkunç videolarda, telesiyejin fışkıran buz gibi suyun içinden sıra sıra kayakçıları taşıdığı görülüyor. Videolardan birinde, iki talihsiz kayakçıyı taşıyan telesiyejin patlayan borunun tam üzerindeyken sıkıştığı görülürken, fışkıran su da kayakçıları durmadan sırılsıklam ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tesis, sorunun bir kayakçının kar yapma makinesinin musluğuna çarpmasıyla ortaya çıktığını, tam da bu noktada cihazın müşterilere su püskürtmeye başladığını fakat durumun artık kontrol altına alındığını bildirdi.

Beech Mountain Kayak Merkezi'nin The Independent'a yaptığı açıklamada, "7 Ocak Cuma günü, bir misafir kar yapma işlemleri esnasında kayakla bir su ve hava musluğuna çarptı fakat olayı yaralanmadan atlattı" dendi.

Bu musluk kullanımdaki telesiyejin hemen altında yer alıyordu, bu yüzden birkaç müşterinin ıslanmasına neden oldu. Operasyon ve güvenlik ekibimiz telesiyeji boşaltmak ve sistemi güvenli bir şekilde tahliye etmek için özenle çalıştı. Avery County'nin acil servis ekibi, hayati tehlike oluşturmayan yaralar alan iki müşteriyi yerel hastaneye nakletti.

Ancak müşteri Tim Williams, yaralıların tam listesinin bu kadar olmayabileceğini belirtti. WCNC'ye yaptığı açıklamada Williams, kendisinin ve kızının tüm olaya tanık olduğunu ve su basıncı sebebiyle birden fazla kayakçının telesiyejden uçtuğunu gördüğünü söyledi.

Videolarda tesisteki havanın aşırı derecede soğuk olduğu ve tepenin neredeyse tamamen beyaza büründüğü de görülüyor; üzerinize su püskürtülmesi için pek de iyi bir zaman değil.

14 dakikalık bir videonun sonuna doğru acil yardım ekibinden teknisyenlerin su fışkırmaya devam ederken birden fazla kayakçıya yardım etmeye çalıştığı görülüyor. Günleri erken noktalanan diğer müşteriler de etrafta karda bekliyor.
 


Beech Mountain hâlâ hizmet vermeye devam ettiğini bildirdi.

Tesisin açıklamasında, "Talihsiz durum haricinde herkesin iyi olduğuna inanıyoruz ve faaliyetlerimiz programa uygun şekilde devam ediyor" dendi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU