Cumhurbaşkanı Erdoğan, şubatta Suudi Arabistan'ı ziyarette edeceğini açıkladı

Bir iş insanının "Suudi Arabistan'ın ihracat çözümünü de bekliyorum" sözlerine yanıt veren Erdoğan, "Şu anda şubatta beni bekliyor. Söz verdi. Ben de şubatta Suudi Arabistan'a ziyaretimi yapacağım" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İhracatçılar Meclisi'nde yaptığı konuşma sonrası salondan ayrılırken bir iş insanının Suudi Arabistan ile ihracata ilişkin sorusuna yanıt vererek, şubat ayında Riyad'a gideceğini söyledi.

İş insanının, "Sayın Cumhurbaşkanım bir şey rica ediyorum. Suudi Arabistan'ın ihracat çözümünü de bekliyorum. Söz veriyorum, 30 milyon dolar için ben de mücadele edeceğim" sözleri üzerine Erdoğan şöyle yanıt verdi:

Şu anda şubatta beni bekliyor. Söz verdi. Ben de şubatta  Suudi Arabistan'a ziyaretimi yapacağım.

Erdoğan körfez ülkeleriyle normalleşme sürecinin başlayacağını duyurmuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilişkilerin olumsuz seyrettiği Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlik ve Mısır gibi Körfez ülkeleriyle yeni bir sürecin başlayacağı sinyalin vermişti.

Kasım ayında Türkiye'ye ziyarette bulunan BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan, Erdoğan ile görüşmüş ve iki ülke arasında bazı alanlarda bir dizi anlaşma imzalanmıştı.

Erdoğan daha sonra yaptığı açıklamalarda, Suudi Arabistan ve Mısır ile de ilişkilerin geliştirilebileceğini belirtmiş,  İsrail ile de ilişkilerin normalleşebileceği mesajını vermişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU