Fehmi Koru: "Allah bize yaptırıyor" ifadesine ben "Allah, Allah" tepkisi verdim

"O cümlenin ağzından çıktığı görülen siyasetçinin yakın çevresinden, partisinden, bakan arkadaşlarından ve onu o göreve atayan iradenin sahibinden bir ses çıktığı işitilmedi"

Fotoğraf: AA

Gazeteci Fehmi Koru, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Biz kendimiz yapmıyoruz, Allah yaptırıyor” şeklindeki ifadesini eleştirdi.

Koru, kişisel blogunda kaleme aldığı köşe yazısında Soylu’nun geçen günlerde söylediği “Cenab-ı Allah biliyor. Milletimize hiç ihanet etmedik. Üzerimize ne kadar gelirlerse gelsinler hiç ihanet etmedik. Kim ne derse desin. Onun için sadece bizim yaptıklarımıza bakmayın. Biz kendimiz yapmıyoruz. Biz inanıyoruz ki bize yaptıran Allah’tır, bize yaptıran Allah’tır, bize yaptıran Allah’tır” ifadesini hatırlattı.

Soylu’nun “Bize yaptıran Allah’tır” şeklindeki ifadesini bir defa kullanması durumunda dil sürçmesi olarak değerlendirebileceğini kaydeden Koru, şunları söyledi:

Aynı sözleri o siyasi kişiliğin ikinci bir kez daha tekrarladığını işitseydim, “Herhalde ilkinde yaptığı yanlışı fark etti, onu düzeltmek isterken aynı yanlışı tekrarladı” diye düşünürdüm. Fakat “Biz inanıyoruz ki, bize yaptıran Allah’tır, bize yaptıran Allah’tır, bize yaptıran Allah’tır” diye üç kez tekrarlanan cümle hiçbir tevile imkan vermiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Koru, AK Parti’den bu ifadeler hakkında bir eleştiri gelmediğini belirterek şunları yazdı:

Muhalif kesimlerden şiddetli tepkiler geldi, ancak esas hassasiyet göstermesi gereken o cümlenin ağzından çıktığı görülen siyasetçinin yakın çevresinden, partisinden, bakan arkadaşlarından ve onu o göreve atayan iradenin sahibinden bir ses çıktığı işitilmedi. Olabilir, siyasettir bu, siyasiler ne kadar vahim olursa olsun yakınlarından birinin ağzından çıkan yanlış ifadelerden rahatsızlık duysalar bile, ‘surda gedik açma’ noktasına kadar giden tepkiler vermeye genellikle yanaşmazlar.

Herhalde bu cümleye de söylenmemiş muamelesi yapılacak. Hoş kaçmayan, pek çok insanı rahatsız ettiği kesin o cümleyi sarf eden bakan, yakın çevreden ve üstten kendisine tepki gelmediğini görünce, muhtemelen ağzından çıkanların mahzurlu olmadığını bile düşünebilir. Şu sıralarda iktidar cephesini TV kanallarında temsil ettikleri düşünülen yorumculara AK Parti içerisinden de tepkiler yükselmeye başladı ama o tepkilerin kıymet-i harbiyesi oldu mu, olacak mı? Ben sanmıyorum.

AK Parti’de sonuç alınabilmesinde tepki verenin kim olduğu önem taşıyor çünkü. Kimlerin değil kimin tepki verdiği önemli. Hep belli TV kanalını izleyen seçmen kitlesinin, söylenmemiş muamelesi yapılan vahim yanlışlıktaki ifadelerin farkında olduğundan da emin değilim. Bu da geçer. Muhtemelen geçti bile.

 

fehmikoru.com, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU