Ümit Özdağ, Suriye kökenli vatandaşa kimlik sormasına tepki gösterenlere 'stratejik salaklar' dedi

Suriye kökenli Türkiye vatandaşı bir kuyumcunun ruhsat ve kimliğini soran Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ tepkilerin ardından "Türkçe bilmeyen adam psikolojik testi nasıl geçti silah aldı? 900 bin kişiye vatandaşlık verildi" ifadelerini kullandı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İzmir'de Suriye kökenli Türkiye vatandaşı bir kişinin kuyumcu dükkanına girip kimlik ve ruhsat sordu.

"Vatanına dönmeyi ister misin?" diye soran Özdağ'a kuyumcu "Yok ben buradayım. Burada iş var" yanıtını verdi.

"Türkiye, tehlikenin farkında değil misin?"

Özdağ, çektiği görüntüleri sosyal medya hesabından "7 sene önce Türkiye’ye gelmiş. Türkçesi çok az. Vatandaşlık almış. Üstüne silah ruhsatı. Şanlıurfa’dan aldığı kuyumculuk  kimlik kartı ile İzmir’de kuyumcu dükkanı açmış. Bunlardan 900 bin tane daha var. Türkiye, tehlikenin farkında değil misin?" notuyla paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Türkçe bilmeyen adam psikolojik testi nasıl geçti silah aldı?"

Özdağ'ın paylaşımının ardından çok sayıda sosyal medya kullanıcısından tepki geldi. Özdağ tepkilere cevabını yine sosyal medya üzerinden verdi. 

Tepki gösterenler için "stratejik salaklar" ifadesini kullanan Özdağ şunları kaydetti:

Suriyeli kuyumcu ziyareti ile ilgili saldıran stratejik salaklar beni şaşırtmadı. Türkçe bilmeyen adam psikolojik testi nasıl geçti silah aldı? 900 bin kişiye vatandaşlık verildi. Bu demokrasi için tehdit değil mi? Amaç Suriyelileri Türkiye’ye sürüp pkkistan kurmak, kör müsünüz?

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU