Michael Jackson’ın kardeşi Janet Jackson cinsel istismar iddialarının ardından ilk kez konuştu

James Safechuck ve Wade Robson’un Jackson’a cinsel istismar suçlamasında bulunduğu günden bu yana Janet Jackson kardeşinin mirasının zarar görmediğini düşünüyor

Janet Jackson iddiaların kardeşinin mirasına zarar vermediğini düşünüyor / Fotoğraf: The Independent

Adam White - The Independent

Janet Jackson bu yılın başında kardeşi Michael Jackson hakkında yapılan cinsel istismar suçlamalarının ardından ilk kez konuştu. Janet Jackson iddiaların kardeşinin mirasına zarar vermediğini düşünüyor.

The Sunday Times’a konuşan Janet Jackson, Michael Jackson’ın mirasının “devam ettiğini” ve cinsel istismar iddialarının kardeşinin müziğe ve popüler kültüre yaptığı katkıları azaltmayacağını söyledi.

“Çocukların ona öykünmesine ve yetişkinlerin onun müziğini dinlemeye devam etmesine bayılıyorum. Bunlar ailemizin dünyada ne kadar büyük bir etki yarattığını gösteriyor. Umarım kibirli görünmüyorumdur, sadece olanı söylüyorum. Bütün bunlar Tanrı’nın bir lütfu ve bunun için minnettarım” ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ayrıca, Jackson bu yılın başında yayımlanan Leaving Neverland belgeselinde yer alan eski aktör James Safechuck ve dansçı Wade Robson’un iddialarına özel bir gönderme yapmadı. Safechuck ve Robson çocukken, Jackson’ın cinsel istismarına ve tecavüzüne maruz kaldıklarını söylemişti. Fakat Janet Jackson ifadelerinde bu iddiaların kardeşinin ününe etkisinden endişelenmediğini belirtti.

Jackson iddialar karşısında büyük ölçüde sessiz kalmış fakat iddiaları reddetmemişti. Jackson martta HBO’da yayımlanan Rock and Roll Hall of Fame töreninde yer almaktan vazgeçmişti. HBO daha önce Leaving Neverland’i de yayımlamıştı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music

Independent Türkçe için çeviren: Esra Güngör

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU