Bernie Sanders'tan grevcilere destek: "Amerika'yı seven, işçileri de sever"

ABD Başkanı Joe Biden da grevcilere desteğini dile getirdi

80 yaşındaki Bernie Sanders, 2020 ABD Başkanlık Seçimleri'nde Demokrat Parti'den aday adayı olmuş ama ön seçimleri kaybetmişti (Carlin Stiehl / MLive.com)

ABD Senatörü Bernie Sanders, cuma günü Kellogg's kahvaltılık gevrek markasının Michigan eyaletindeki Battle Creek bölgesinde bulunan genel merkezinin önünde toplanan ve grev yapan işçilere katıldı. Sanders, işçilere gerçekten vatansever kişilerin "işçileri sevdiğini" söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Demokratik sosyalist Sanders, tesisteki kalabalığa, "Amerika'yı seviyorsanız, ben Senato'dan geliyorum ve oradaki her politikacı Amerika'yı ne kadar çok sevdiğinden [bahsediyor], büyük Amerikan bayrakları var, Amerika'yı seviyorsanız, işçileri de seversiniz" dedi.

Amerikalı işçileri seviyorsanız, işlerini Meksika'daki çaresiz insanlara verip onlara saatte 90 sent ödemezsiniz.

Şirketten yaklaşık 1400 işçi, ekimin başlarından beri grevde. İşçiler, günde 12 saat mesai ve tek gün izin kullanmaksızın haftalarca çalışmanın yanı sıra yeni çalışanların daha az kazandığı iki kademeli ücret tarifesini de içeren ağır çalışma şartlarını protesto ediyor.

Sanders, grevci kalabalığın önündeki konuşmasında "Bugün, sadece grevde olduğunuz için burada değilim" dedi.

Bugün burada duruyorum çünkü kurumsal açgözlülüğe tam da burada karşı çıkacak inanılmaz bir cesarete sahipsiniz. Ve bu ülkenin her yerinde emekçiler size bakıyor ve cesaretiniz için teşekkür ediyor.

ABD Başkanı Joe Biden da Sanders'ın yüksek sesle okuduğu bir mektupta işçilere desteğini şu ifadelerle gösterdi:

Sen, Amerika'nın belkemiğindeki Amerikalı işçi. Her zaman bu ülkeyi orta sınıfın, orta sınıfı da sendikaların inşa ettiğine inandım. Toplu sözleşme hakkınız, geçim kaynağınızı koruyan, şirketinizin başarısına katkıda bulunan ve ekonomimizin emekçiler için işlemesini sağlayan vazgeçilmez bir araçtır.

Fırın, Şekerleme, Tütün İşçileri ve Tahıl Değirmencileri sendikası üyeleri, önceki haftalarda bir geçici iş sözleşmesini reddetmişti. Sendika, yaşam maliyeti düzenlemeleri ve tüm çalışanlara saat başına 1,10 dolarlık (yaklaşık 18,06 TL) zam içeren gözden geçirilmiş bir sözleşmeyi yeniden oylayacak.
 


Son günlerde Kellogg's, grevdeki çalışanlar yerine sendika üyesi olmayan kalıcı işçiler arıyordu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU