Can Ataklı: Vay canına; ordu, Erdoğan’ı kızdırma pahasına 56 paralı askeri işten attı

"Bu kararı veren komutanların başına yakında bir iş gelirse hiç şaşırmam"

Fotoğraf: AA

Korkusuz yazarı Can Ataklı, Libya’da 56 uzman çavuş mobbing uyguladığını iddia ettikleri üstleri hakkında CİMER'e başvurularının ardından apar topar Türkiye'ye gönderilmesi hakkında yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ataklı, bugünkü “Vay canına; ordu, Erdoğan’ı kızdırma pahasına 56 paralı askeri işten attı” başlıklı köşe yazısında haberi şöyle özetledi:

Neler oluyor neler? Gerekten şaşırdım. Uzun zamandır hiç duymadığımız türde bir haber vardı dün haber sitelerinde.

Şöyle diyordu haberde; “TSK bünyesinde Libya’da görevlendirilen 56 uzman çavuş, komutanlarını mobbing yapmakla suçlayarak CİMER’e şikâyette bulundu. Görevlerine son verilen askerlerin sözleşmeleri feshedildi. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) bağlı Libya Görev Grubu Komutanlığı’nda görevlendirilen 56 uzman çavuş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na (CİMER) toplu şikayet dilekçesi verdi. Komutanlarının kendilerine psikolojik ve fiziksel mobbing yaptığını ileri süren askerler, Libyalı askerlerin çöplerini dahi kendilerinin topladığını iddia etti. Bunun üzerine haklarında disiplin soruşturması başlatılan askerlerin görevlerine son verildi. Türkiye’ye dönen askerler, daha sonra TSK’den atıldı. Ayrıca haklarında adli soruşturma da başlatıldı.”

"Komutanların başına bir şey gelirse..."

Haberi okuyunca komutanların cesaretine şaşırdığını ifade eden Ataklı, şunları yazdı:

Ordudan atılan kişiler paralı askerler. Hemen hepsi ya AKP’li ya da MHP’li. Zaten başka türlüsü orduya alınmıyor. Bunlardan 56 tanesi; komutanlarını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şikayet ediyorlar. Tam bir disiplinsizlik ve terbiyesizlik aslında. Ordu geleneklerini alt üst eden bir davranış bu. Ordu yönetimi gereğini yerine getirmiş. Ama bunu yaparken Erdoğan’dan ilk kez hiç korkmamış olmaları çok dikkatimi çekti. Bravo vallahi. Ama yine de temkinli olmakta yarar var, bu kararı veren komutanların başına yakında bir iş gelirse hiç şaşırmam.

 

Korkusuz, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU