Dolara hücum: Amerikalı öğretmenler Squid Game'e benzetilen oyunda birbiriyle yarıştı

Sosyal medya kullanıcıları müsabakayı Squid Game'e benzetti

ABD'nin Güney Dakota eyaletindeki öğretmenler 5 dakika içinde mümkün olduğu kadar çok banknot toplama yarışında karşı karşıya geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sioux Falls kentindeki CU Mortgage Direct şirketinin bağışladığı 5 bin dolarlık (yaklaşık 72 bin TL) toplam bakiyeden en büyük payı kapmak için öğretmenler kıyasıya yarıştı. Müsabaka sırasında çekilen görüntüler öğretmenlerin bir çulun üstünde elleriyle mümkün olduğu kadar çok banknotu kıyafetlerine doldurmaya çalıştığı görülüyor. 

Yarışma Denny Sanford Premier Center'daki Sioux Falls Stampede genç buz hokeyi takımının sahasında cumartesi gerçekleştirildi.

İlk olarak yerel yayın kuruluşu Argus Leader'ın bildirdiği yarışmada 10 öğretmen sınıf giderlerini karşılamak için ellerinden geleni yaptı. 

CU Mortgage Direct'in pazarlama müdürü Ryan Knudson etkinliğe dair şu ifadeleri kullandı:

Bu bölgedeki ve tüm öğretmenler ne alırlarsa alsınlar hak ediyorlar.

Yarışmada 616 dolar (yaklaşık 9 bin TL) toplayarak en çok parayı kapan Harrisburg Lisesi'nde öğretmen Barry Longden meblağı okulun 30 üyeli e-spor kulübüne ekipman almak için kullanmayı planladığını söyledi. 

Discovery İlköğretim Okulu'nda 5. sınıf öğretmeni Alexandria Kuyper de almayı başardığı 592 doları (yaklaşık 8 bin 600 TL) küçük sınıf aletleri ve dekorasyon malzemeleri için harcayacağını belirtti. 

Öte yandan Twitter kullanıcıları yarışmayı "aşağılayıcı" ve "distopik" diye niteledi. 

CNN'in haber sunucusu Bill Weir da eğitim sisteminin Squid Game'den birkaç adım uzakta olduğunu belirterek yarışmayı eleştirdi. 

 

 

Netflix'in izlenme rekorlarını kıran meşhur dizi Squid Game'de yarışmacılar para ödülü kazanmak için ölümcül oyunlara katılıyordu. 

 

Independent Türkçe, Daily Beast, Insider

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU