Marmosete zulüm: Hem kokain verdi hem de üstüne sifon çekti

Uyuşturucu baskınında ele geçirilen telefondan işkence videoları çıktı

Duruşmada, Vicki Holland'ın telefonunda marmosetine işkence yaptığı 22 videonun bulunduğu bildirildi (RSPCA Cymru)

Birleşik Krallık'ta bir kadın, marmosetine kokain verip üzerine sifon çektiğini itiraf etti. Hayatı boyunca hayvan bakması yasaklanan kadına bir yıl da hapis cezası verildi.

Guardian'ın 10 Aralık tarihli haberine göre polis, Galler'in Newport bölgesinde yaşayan Vicki Holland'ın evine uyuşturucu ihbarı üzerine baskın düzenledi.

Ekipler, kadının telefonunda marmosete zulmettiği korkunç videolar buldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Videolardan birinde Holland'ın, köşeye sıkışmış marmosete "Biraz kokain ister misin? Parmaklarımı yala" diyerek primata zorla kokain vermeye çalıştığı görüldü.

Diğer bir videodaysa Holland'ın, klozetin içinde korkumuş şekilde duran marmosete bakarak "Tuvaleti kullanmam lazım, sifonu çekeyim mi?" dediği duyuluyor. Daha sonra kadının primata küfür edip "Bana saldırma" dediği ve bir anlığına sifonu çektiği görülüyor. Marmoset de klozet deliğine tutunmaya çalışıyor.

Polis, videoları Kraliyet Hayvanlara Karşı Zulmü Önleme Derneği (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals –RSPCA) yetkilileriyle paylaştı ve bunun üzerine Holland hakkında dava açıldı.

Newport Kraliyet Mahkemesi'nde görülen duruşmada Holland suçunu itiraf ederken, mahkeme kadının hayatı boyunca hayvan bakmasını yasakladı ve kendisine bir yıl hapis cezası verdi. Sanığın cezası bir yıl ertelendi.

Holland'ın ayrıca toplamda 548 sterlin (yaklaşık 10 bin TL) tazminat ödemesine karar verildi.  

Zanlı, polis baskınından bir hafta sonra marmoseti sattığını söyledi. Daha sonra RSPCA yetkilileri primatı buldu ve Britanya'daki Dorset bölgesinde yer alan maymun koruma merkezi Monkey World'e bakım için gönderdi.



Independent Türkçe, Guardian, BBC

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU