DİSK İstanbul'da miting düzenleyecek: Geçinmek istiyoruz

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "Geçim derdinin milyonların gündemine geldiği bu süreçte ve artık asgari ücretin bir sembolik ücret olmaktan çıkıp, ortalama ücret haline geldiği ülkemizde asgari ücret her zamankinden daha önemli" diye konuştu

Fotoğraf: AA

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, asgari ücret konusunda, DİSK'in, işçi sınıfının, emekçilerin taleplerinin en geniş biçimde ifade edildiği bir miting yapılması kararı aldıklarını belirterek, "Önümüzde pazar günü İstanbul'da Kartal Meydanı'nda DİSK olarak kitlesel bir miting gerçekleştireceğiz" dedi.

Çerkezoğlu, DİSK'in 12 Aralık'ta Kartal Meydanı'nda "İstanbul ses veriyor: Artık yeter geçinmek istiyoruz" sloganıyla gerçekleştireceği mitinge ilişkin, Beşiktaş'ta bulunan genel merkez binasında basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini ifade eden Çerkezoğlu, geçim derdinin en temel sorun haline geldiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Asgari ücret, bu ülkede emeğiyle geçinen herkesin çalışma ve yaşam koşullarını belirleyen temel bir ölçü"

Dövizdeki yükselişle alım gücünün düştüğünü dile getiren Çerkezoğlu, şunları kaydetti:

Tam da böylesi bir dönemde 2022 yılı asgari ücreti belirlenecek. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarına başlandı. İlk toplantı geçtiğimiz hafta yapıldı. Yarın ikinci toplantı, perşembe günü 3'üncü toplantı yapılacak. Hepimizin bildiği gibi asgari ücret, bu ülkede emeğiyle geçinen herkesin çalışma ve yaşam koşullarını belirleyen temel bir ölçü. Herkes için önemlidir asgari ücret. Ama içinden geçtiğimiz bu süreçte geçim derdinin milyonların gündemine geldiği bu süreçte ve artık asgari ücretin bir sembolik ücret olmaktan çıkıp, ortalama ücret haline geldiği ülkemizde asgari ücret her zamankinden daha önemli.

Asgari ücretin insanca yaşanacak bir ücret olması için verdikleri mücadeleye değinen Çerkezoğlu, "DİSK'in, işçi sınıfının, emekçilerin taleplerinin en geniş biçimde ifade edildiği bir miting yapılması kararı aldık. Önümüzde pazar günü İstanbul'da Kartal Meydanı'nda DİSK olarak kitlesel bir miting gerçekleştireceğiz" dedi.

DİSK'in asgari ücret talebi

DİSK 2022 yılı için net asgari ücret talebini 5,200 TL olarak açıklamıştı.

Tükenmez Haber’den Özlem Temena’ya konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "Bütün ücretler asgari ücrete yaklaştı. Biz bu artışı sadece asgari ücret için talep etmiyoruz. Biz aynı zamanda bütün ücretlerin aynı oranda artırılmasını ve vergi dışı bırakılması gerektiğini söylüyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında 1 Aralık'ta ilk toplantısını yapmıştı.

Erdoğan'dan açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Katar'a gerçekleştirdiği resmi ziyaret öncesi yaptığı açıklamada asgari ücret konusuna değinerek "Asgari ücret noktasında inşallah en uygununu, en ideal olanını gerek brüt ve gerek net olarak masaya yatırarak nihai kararımızı vereceğiz. İşverenin de alınan kararla memnun olması lazım. İşçinin emeğine, işverenin de yatırım gücüne ihtiyacımız var" diye konuştu.

 

 

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU