George R. R. Martin: 4 Game of Thrones dizisinin daha geliştirildiğini öğrenince çok şaşırdım

Fantastik evrenin yaratıcısı, HBO'nun birden fazla proje üstünde çalıştığını ilk kez 2017'de öğrenmiş

Game of Thrones'un son sezonunda Ned Stark'ın çocukları yeniden bir araya gelmişti (HBO)

Gazeteci James Andrew Miller'ın yeni kitabı Tinderbox: HBO's Ruthless Pursuit of New Frontiers (Tehlikeli Yer: HBO'nun Yeni Sınırları Amansız Arayışı) Game of Thrones'a dair bilinmeyen detayları açığa çıkardı. 

Kitap, Game of Thrones'un yaratıcısı George R. R. Martin'le gerçekleştirilmiş uzun röportajlar içeriyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Westeros evreni yeni yılda House of Dragon dizisiyle HBO kanalına geri dönecek. Bu hafta çıkan bir haberse Steve Conrad'ın Dunk & Egg dizisi için senarist ve yönetici yapımcı olarak işe alındığını gündeme getirmişti. Öte yandan HBO'nun iki animasyon dizi üstünde çalıştığına dair haberler de mevcut. 

Şu an tüm Game of Thrones hayranları gelişmelerden haberdar olsa da Miller'ın kitabına göre 2017'de Martin, HBO'nun projelerini öğrendiğinde çok şaşırmış. 

Martin, Miller'a Game of Thrones henüz devam ederken kendisine yeni dizi sorumlularına ihtiyaç olacağının söylendiğini belirtiyor.  

Martin kitapta şu ifadeleri kullanıyor:

Sonra birdenbire evrende yaşananların öncesini anlatacak 4 diziyi harekete geçirdiklerini öğrendim. Dance of the Dragons fikri bunlardan biriydi. Diğer üçü de kitaplarımı okumuş veya HBO'da bazı belgelere sahip olduğunu tahmin ettiğim diğer kişilerden gelen fikirlerdi.

Martin o dönem HBO'nun 4 yazar çalıştırdığını ve geliştirme aşamasında 4 dizinin olduğunu ifade ediyor. Ünlü yazar şunları dile getiriyor:

Kabul ediyorum, beni şaşırtmıştı. Bunu daha önce hiç duymamıştım. Sadece önerdiğim Dance of the Dragons fikriyle ilerleyeceğimizi düşünmüştüm.

Martin bahsi geçen tüm yazarlarla tanıştığını da şu şekilde anlatıyor:

ABD'nin New Mexico eyaletinin Santa Fe kentine gelmişlerdi, orada yaşıyordum. Onlarla toplantılar yaptım, fikirlerini tartıştım, atölye çalışmaları yaptım, soruları ve diğer boşlukları doldurmaya çalıştım.

Diğer projelere dair kesin açıklamalar henüz yapılmasa da House of the Dragon, 2022'de ekranlara gelecek. 

 

Independent Türkçe, Indiewire, Deadline

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU