Bülent Arınç'tan Ahmet Hakan'a sert sözler: Bak aslanım!

"Eğer siyasi varlığımı sadece ve sadece Sayın Cumhurbaşkanına borçlu olduğumu düşünüyorsan 40 yıllık dava arkadaşım Erdoğan'a artık kabul gördüğün uçakta bizzat kendin sor"

Fotoğraflar: AA, YouTube

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan’a sert sözlerle tepki gösterdi.

Arınç, Twitter hesabından paylaştığı mesajda Ahmet Hakan’a “Bak aslanım!” ifadesiyle seslendi ve şunları söyledi:

Sen Yeşil Camii Kur'an Kursu'nda talebeydin. Ben Erbakan Hocamın Manisa İl Başkanıydım. Sen belki daha üniversitede bile değildin. Ben Refah Partisi için DGM'de yargılanıyordum. Sen Kanal 7'deydin; başka bir adamdın. Ben senin her akşam ısrarla programına davet ettiğin Refah Partisi Manisa Milletvekiliydim, sonra da Grup Başkanvekili oldum. Sen yine Kanal 7'deyken, bizler ise AK Parti'yi kurduk ve iktidara taşıdık. Ben de AK Parti'nin ilk TBMM başkanı oldum.

“Varoluşsal sancılar çektin”

“Sonra sen bazı varoluşsal sancılar çektin, dönüşüm geçirdin. İnsanların fikirleri değişir ve dönüşür; bunu yadırgamam. Sen dönüştüğün zamanlarda ben Başbakan Yardımcısıydım” diye devam eden Arınç, şu ifadeleri kullandı:

Sonra sen dönüşmekten birkaç adım öteye geçtin, dalından kopan yaprak misali rüzgara göre savruldun... Nazım Hikmet'in dediği gibi "Günde on kaat, bir çift rugan pabuç, sıcak bir döşek ve üç yüz papellik rahat için..." güzel günlerini sattın.

"Sekter'e acıyorum"

Siyaseti zirvede bıraktığını, Ahmet Hakan’ınsa yaşadığı savrulma sonucu tüm değerlerini kaybedip müftü babasının dahi kemiklerini sızlattığını ifade eden Arınç, “Öyle ki seninle yaşamak zorunda olduğu için acısı her fotoğrafında yüzünden okunan kedin Sekter'e dahi acıyorum” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Hürriyet’i bulvar gazetesine çevirdin”

Hakan’ın Hürriyet’i bulvar ve magazin gazetesi haline getirdiğini belirten Arınç, şunları kaydetti:

Patronlarının himmeti ile geldiğin son noktada basın hayatımızın en köklü gazetelerinden birini tam bir magazin ve bulvar gazetesi haline getirdin. Eğer siyasi varlığımı sadece ve sadece Sayın Cumhurbaşkanına borçlu olduğumu ve yukarıda yazdıklarımın gerçek olmadığını düşünüyorsan 40 yıllık dava arkadaşım Recep Tayyip Erdoğan'a artık kabul gördüğün uçakta bizzat kendin sor.

Eğer olur da bu soruyu sormanın senin haddini aşacağını düşünüyorsan, sorunu -sen dahil olmak üzere yöneticiliğini yaptığın gazetenin birçok çalışanına Whatsapp'tan talimat verenler üzerinden sor! Bir önceki yazında da benim tek derdimin dikkate alınmak” olduğunu söylemiştin. Bugün dahi her cümlesi ve konuşması gündemi belirleyen birinin böyle bir derdi olabilir mi? Asıl senin tek derdinin muhatap alınmak olduğu çok aşikâr.

“Seni son kez muhatap alıyorum”

Bugüne kadar aile fertlerimi teker teker hedef alan ve kişilik haklarıma saldıran muhtelif hadsizliklerin karşısında sükût ettim. Beni samimiyetle eleştiren herkese saygı duyarım ama sen istihza ediyor, hakaret etmek istiyorsun. Bu hadsizliklerine son vermen için başkaları gibi kapalı kapılar ardında değil, kamuoyunun gözü önünde seni ilk ve son kez muhatap alıyor ve uyarıyorum. Sonsöz: Ne zaman Ahmet Kaya'nın Entel Maganda şarkısım dinlesem seni anımsarım.

 

Ahmet Hakan ne demişti?

Bülent Arınç, geçen günlerde BBC Türkçe’ye verdiği söyleşide şu ifadeleri kullanmıştı:

Erdoğan’a karşı hiçbir zaman rakip olmayacağım diye bir içtihatta bulundum ama beni fazla zorlamasınlar.

Hakan da bu ifadeler üzerine bir köşe yazısı kaleme almış ve Arınç’a şu sözleri sarf etmişti:

Fazla zorlarlarsa Erdoğan’a karşı rakip olabilirmiş! Kimler zorlayacaklarsa Allah billah aşkına, zorlasınlar şu Bülent Arınç’ı... Zorlasınlar da... Alsın boyunun ölçüsünü!”

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU