Hürriyet yazarı: Bu genci izleyin

"Çok sempatik, konuşmalarında sıcak bir üslup kullanıyor, arada dinleyenleri güldürüyor"

Fotoğraf: Twitter / BTP

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, Bağımsız Türkiye Partisi’nin (BTP) hafta sonu yapılan İstanbul kongresinden izlenimlerini aktardı.

Bayer, bugünkü "Bu genci izleyin" başlıklı yazısında İstanbul’un uzak bir bölgesinde kalan otelde yapılan kongredeki kalabalığı görünce şaşırdığını dile getirdi ve şunları yazdı:

Hepsi düzgün insanlar, abartı yok, yalan yok. İçeride gençler kadar ev kadınları da vardı. Trabzon’da doğmuş, 31 yaşına yeni basmış. İstanbul Aydın Üniversitesi’nde hukuk okumuş. Bir siyasi partinin Genel Başkanlık koltuğuna oturan en genç isim. 2021 yılı mart ayında yapılan Olağanüstü Kongre’de parti üyelerinin talebi üzerine bu göreve getirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

BTP Başkanı Hüseyin Baş’ın eşinin de hukukçu olduğunu söyleyen Bayer, şöyle devam etti:

Çok sempatik, konuşmalarında sıcak bir üslup kullanıyor, arada dinleyenleri güldürüyor. Yakın bir çalışma arkadaşı “Onda Cem Yılmaz’dan unsurlar yakalayabilirsiniz” dedi. Gerçekten öyle! Bizimle çay içti, akıllı bir genç. Modern bir dil kullanıyor, konuşmalarında “Sorgulayın ve kabullerinizi öyle oluşturun” diyen birisi! 8. İstanbul Kongresi’nde yaptığı konuşmada en çok kullandığı kavramlar; “Atatürk, kadına şiddete son, kadın ve hakları, gençler, adalet ve ekonomi” oldu.

Özellikle ekonomiye çok hâkim bir görüntü sergiliyor. Hatta en iddialı olduğu alan ekonomi diyebiliriz! Türkiye’nin global sermaye tarafından bir soyguna tabi tutulduğunu, babası Prof. Dr. Haydar Baş’ın kamuoyuna sunduğu Milli Ekonomi Modeli’nin bu soyguna engel olacak bir içerik ve çözüm taşıdığını düşünüyor. Bunu söylerken verdiği örnekler ve gerekçelendirmeleri oldukça çarpıcı! İyi bir basın ekibi olduğundan kongrelerde yaptığı konuşmaları, örneğin Yılmaz Büyükerşen’i ziyaretini, Koray Aydın’ın da kendisini ziyareti ettiğini haberlerden biliyoruz.

Bayer, “Bu arada ‘Millet İttifakı’na yakın olduğunu söylemek zor değil. Bu hususta parti yetkilileri bir şey ifade etmese de Millet İttifakı’nın bileşenlerinden birisi olacağı kesin! Bu görüşü çevresinden aldığımızı söyleyebiliriz” dedi.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU