Beatles hayranları: Yeni belgesel, grubu Yoko Ono'nun dağıttığı mitini ortadan kaldırıyor

Bir kullanıcı, "Get Back'i izlemek ve Yoko'nun sessizce oturup gazete okuyarak Beatles'ı nasıl yok ettiğini öğrenmek" diye espri yaptı

Yoko Ono görünüşe göre Beatles hakkındaki yeni belgeselin, grubu onun dağıttığı inancını ortadan kaldırdığını düşünen hayranlarla hemfikir.

Peter Jackson'ın yeni yayımlanan üç bölümlük Get Back adlı belgeseli, Britanyalı grubun 1970 tarihli son albümleri Let It Be'yi hazırlamasını konu alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aynı zamanda John Lennon'ın eşi olan 88 yaşındaki Yoko Ono, Beatles'ın dağılmasının nedeni olarak sık sık kötülendi.

Bununla birlikte Get Back belgeselinin Disney Plus'ta yayımlanmasından bu yana izleyiciler belgesel hakkındaki görüşlerine dair yorum yapmak için sosyal medyaya yöneldi. Pek çok kişi arşiv görüntülerinin Ono'yu genelde sunulduğu şekilden farklı bir gözle gösterdiğini vurguluyor. 

Sanatçı ve aktivist, belgeselin kendisini haklı çıkardığını düşünen hayranlarla hemfikir görünüyor.

Ono cumartesi (27 Kasım) 4,6 milyon Twitter takipçisiyle "Beatles Hayranları 'Get Back'in Yoko Ono'nun Grubu Dağıttığı Fikrini Ortadan Kaldırdığını Düşünüyor" başlıklı bir makale paylaştı.

Jackson'ın belgeselinde yer alan arşiv görüntüleri, Ono'nun Let It Be'nin yapımı sırasında orada bulunmasına rağmen kendi halinde olduğunu gösteriyor. Pek çok sahnede Yoko Ono grup üyelerine karışmak yerine örgü örerken, yemek yerken veya gazete okurken görülüyor.

Bir izleyici, "Burada tarih yazılırken Yoko sigara sarıyor & tavuk pirzola yiyor" diye yazdı.

 

 

Bir başkası, "Popüler kültürün Yoko'nun durumunu olduğundan daha gergin hale getirdiğini hissediyorum, o sadece keyfine bakıyor, Linda'yla [McCartney] sohbet ediyor" dedi.

Başka biri şöyle espri yaptı:

Get Back'i izlemek ve Yoko'nun sessizce oturup gazete okuyarak ve mektuplarını gözden geçirerek Beatles'ı nasıl yok ettiğini öğrenmek.

Yakın zamanda 60 Minutes'a konuşan Jackson buna şöyle katılıyor:

Fakat Yoko konusunda söylemeleri gereken şey yine de Yoko'nun kendi tercihlerini dayatmadığıdır. Mektup yazıyor, mektup okuyor, dikiş dikiyor, resim yapıyor, bazen bir kenarda sanat eseri yapıyor.

 

 

 

Onların yaptığı şeyler hakkında asla fikir belirtmiyor. Yoko asla, 'Ah, bence önceki kayıt bundan daha iyiydi' demiyor. Çok mülayim bir görünüşü var ve en ufak bir müdahalede bulunmuyor.

The Independent'ın Get Back'e 5 yıldız verdiği incelemeyi buradan, ayrıca yönetmen Peter Jackson'la yaptığımız röportajı şuradan okuyabilirsiniz.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU