Mehmet Barlas: Ekonomik krizler sık sık yaşanır

"Bereket Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kadrosu bu durumları biliyor"

Fotoğraf: YouTube

Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, ekonomik krizlerin sık sık yaşandığını ifade ederek “Türkiye'nin haline şaşırıp ülkemizden ümidi kesmeyiz. Bereket Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kadrosu bu durumları biliyor” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Barlas, bugünkü köşe yazısında Türkiye’de asıl gündemin ekonomi olduğunu ifade etti:

Faizlerin düşürülmesi, doların yükselmesiyle birlikte hayatımızı etkiledi. Bu arada enflasyon da malum. Bence siyasetin asıl gündemi bu. Ama Türkiye'de siyasetle uğraşanlar ve özellikle muhalefet, bu tür teknik konulara girmeyi sevmezler. Eleştirirler, bağırıp çağırırlar ama alternatif yolları da söyleyemezler. Hepimiz kendi çapımızda üniversite okuduk. Ben hukuk fakültesindeyken iktisat da okudum. Ve biliyorum ki dünya tarihinde Türkiye'nin şu andaki durumuna benzer durumlar defalarca yaşandı. Hepsinin de üstesinden gelindi.

Yazısında Almanya’dan bazı örnekler veren Barlas, şu yorumu yaptı:

Bizler okuduğumuz iktisat derslerini biraz hatırlarsak dünya ekonomisinin neler yaşadığını çok iyi görürüz. Türkiye'nin haline şaşırıp ülkemizden ümidi kesmeyiz. Bereket Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kadrosu bu durumları biliyor. Salgın hastalık başladığından beri ekonomilerin hem enflasyonla hem de darboğazlarla zorlandığını dikkatle takip ediyorlar. Son akaryakıt zamları bunun işareti değil mi? Sonuçta eğer siyasetle uğraşacaksak ekonomiyi bilmeden bu iş olmaz.

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU