Babacan: Sisli havada yatırımcı da yavaşlar

DEVA Partisi lideri ülkenin büyük bir belirsizlik içinde olduğunu kaydetti

Fotoğraf: AA

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, kadınlarla, gençlerle çiftçilerle, emeklilerle, işçilerle, öğretmenlerle, esnafla eşitlik için adalet için yola çıktıklarını bildirdi.

Babacan, Akdağmadeni Kültür Merkezi'nde düzenlenen partisinin Yozgat Akdağmadeni İlçe Kongresinde, seçimlerden sonraki ilk 90 ve 360 günde yapacaklarını, eylem planlarını dile getirmeyi planladığını, ancak ülkenin gündemindeki konuların konuşmasını bugünkü gündeme çektiğini dile getirdi.

Ülkenin büyük bir belirsizlik içinde olduğunu kaydeden Babacan şunları kaydetti:

Bu kötü yönetim yüzünden önümüzü göremiyoruz. Sisli bir havada araba kullanır gibi… Büyük bir belirsizliğin içinde ülke. Sisli havada nasıl herkes duruyor ve yavaşlıyorsa, yatırımcılar da yavaşlar.  Şu son üç beş senelik sisli havayı silip atacağız ülkemizin üzerinden.  Hep beraber özgür, zengin, iddialı ve itibarlı bir ülkenin yurttaşı olmanın huzurunu yaşayacağız. İnanın az kaldı. Enseyi karartmaya gerek yok.

Babacan, deva ekonomisiyle güçlü, sürdürülebilir ve kapsayıcı büyümeyle topyekûn zenginleşileceğini belirterek şöyle konuştu:

Bunlar etrafında üç beş zengini görünce işler iyi zannediyor. Bizim zenginlikten anladığımız topyekûn zenginlik. Gençlerin kaçmak değil, yaşamak istediği bir Türkiye için çalışacağız. DEVA Partisi kadınlarla, gençlerle çiftçilerle, emeklilerle, işçilerle, öğretmenlerle, esnafla eşitlik için adalet için yola çıktı. Çözüm haritası belli, çözümün sözcüsü bizler olacağız. Ayrışmayacağız, ayrıştırmayacağız, toplumu kutuplara ayırmayacağız. Hep beraber Türkiye'nin yaralarını saracağız.

Babacan kongrenin ardından ilçede esnaf ziyaretinde bulundu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU