Akşener’den Erdoğan’a tepki: İbretlik durumdasın, bize ahlak konusunda ahkam kesemezsin

"Senin kendine hayrın yok. Elindeki patlak ampulle aklın sıra, güneşi aydınlatmaya çalışıyorsun"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kendisine "ahlak yoksunu" diyen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sert ifadelerle tepki gösterdi. İYİ Parti lideri, "bitlere fısıldayan adam" olarak nitelendirdiği Erdoğan için "Düştüğün bu ibretlik durumda artık sen bize ahlak konusunda ahkam kesecek durumda değilsin. Çünkü senin kendine hayrın yok. Elindeki patlak ampulle aklın sıra, güneşi aydınlatmaya çalışıyorsun" ifadesini kullandı.

İYİ Parti lideri, grup toplantısında yaptığı konuşmada Can Göktuğ Boz isimli erkek tarafından katledilen Başak Cengiz’i andı ve iktidarın İstanbul Sözleşmesi’ni kaldırmasına değindi:

Ülkemizde her gün yaşar olduğumuz kadın cinayetleri soluğumuzu kesmeye devam ediyor. İnsan öleceğini bilerek yaşayan bir canlıdır ama maalesef ülkemizde kadınlar öldürüleceklerini bilerek yaşıyor. Nerede, ne zaman, kim tarafından öldürüleceğini düşünerek yaşıyor. Her 10 haberin 5'inde dinlediği hikayelerden biri olabileceğinden endişe ederek yaşıyor. Ülkemizde bir kadını öldürmek bu kadar kolay olmasaydı Başak Cengiz kızımız aramızda olabilirdi. Bu katil psikolojik tedavi görmüş, ailesi, doktorlar durumunu biliyor, devlet de durumunu biliyor. Herkes her şeyi biliyor ama bu cani 28 yaşındaki bir evladımızını karşısına çıkana kadar kimse parmağını oynatmıyor. Bu cani, Başak'ı savunmasız diye hedef alıyor. Bir psikopatın bile Türkiye'de kadınların durumuyla ilgili vardığı kanaate bakar mısınız, bu kafa kendiliğinden ortaya çıkmadı. Bu kafa, kadını her türlü saldırıya karşı savunmasız bırakan bir zihniyetin ayak izlerini takip ediyor. Bu kafa, 3-5 kendini bilmezin yarım aklına uyup İstanbul Sözleşmesi'ni yırtıp atanlardan cesaret aldı.


"Yazıklar olsun"

Akşener, konuşmasında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisi hakkındaki söylemlerini hatırlatarak şunları söyledi:

Biliyorsunuz, geçtiğimiz günlerde, kendisi bana "ahlak yoksunu" demişti. Hızını alamayıp dün de artık suyumuzun kaynadığını söyleyip bizi tehdit etti. Bitlere fısıldayan adamı, durdurabilene aşk olsun. Yalnız bu sefer, "Bağyan" dememiş, "bu kadın" demiş. Yani küçük de olsa, en azından bir ilerleme var.  Dün Fırat’ın kenarında kaybolan kuzudan bile sorumlu olacağına inanan Tayyip Erdoğan nerede, bugün rakibinin suyunu kaynatmakla tehdit eden Tayyip Erdoğan nerede? Yazıklar olsun. Düştüğün bu ibretlik durumda artık sen bize ahlak konusunda ahkam kesecek durumda değilsin. Çünkü senin kendine hayrın yok. Elindeki patlak ampülle aklın sıra, güneşi aydınlatmaya çalışıyorsun.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Asıl ahlak yoksunu…"

Erdoğan’ın "ekonominin kitabını yazdığına" dair iddiasına değinen Akşener, şöyle devam etti:

Sayın Erdoğan, asıl ahlak yoksunu ülkenin yarısı açlık sınırı altında yaşarken, dolar 10 lira 42 kuruş olmuşken, utanmadan, sıkılmadan, yüzü bile kızarmadan, ekonominin kitabını yazdığını söyleyebilendir. Kendisi bir kez bile, "Ben 83 milyonu fakirleştirdim, bari bu yıl, maaşıma zam yapmayayım" demedi. Kendisi bir kez bile "Millet işsizlikten kırılıyor. Bari şu 5 maaş alanların, maaşını keseyim" demedi. Ülkemizin içinde bulunduğu, bu acı tablo içerisinde, "asrın hatası" Sayın Erdoğan, şimdi de şuursuzca çıkmış "Biz ekonominin kitabını yazdık" diyor. Şimdiye kadar ekonominin nasıl yönetileceğine dair binlerce kitap yazıldı. Ama ekonominin nasıl batırılacağına dair hiçbir kitap yazılmamıştı. Onu yazmak da, sana nasip oldu Sayın Erdoğan.

“İktidar olduğumuzda Türk Dünyası Bakanlığı kuracağız”

Akşener, "Yaklaşan İYİ Parti iktidarında hiçbir kardeşin, bir diğerine üstünlüğü olmadığı, egemen ve eşit devletler olarak kalkınmanın ve demokrasinin taçlandığı bir Türk işbirliği meydana getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Milletimizden yetkiyi aldığımızda ivedilikle Türk Dünyası Bakanlığı kurarak tüm kurum ve kuruluşları tek çatı altında toplayacağız" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU