Netflix üyelik bedellerine zam yaptı

ABD’li platform aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 20 ülkede abonelik bedellerini artırdı. 2 TL zam yapılan yeni fiyatlar bugünden itibaren geçerli oldu

Fotoğraf: Netflix

Dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi Türkiye'de de en çok kullanılan çevrimiçi platformların başında gelen Netflix, bu sabah üyelik bedellerine zam yaptı. 

Bu kapsamda Avrupa'daki 20 ülkede fiyat değişikliğine gidildi.

Yeni üyelik bedelleri 2 TL zamlı 

Türkiye de zam yapılan ülkeler arasında yer aldı.

15,99 TL olan temel aylık üyelik paketinin fiyatı 17,99 TL olurken, 27,99 TL olan standart aylık üyelik paketinin fiyatı 29,99 TL'ye yükseltildi. 

39,99 TL olan özel aylık üyelik paketinin fiyatı ise 41,99 TL oldu.

 

netflix zam.jpg

 

Yeni üyelik bedelleri bugünden (20 Haziran Perşembe) itibaren geçerli olacak.

Netflix'in zam gerekçesi "ciddi yatırımlar" 

Netflix’ten yapılan açıklamada “Dünya genelinde yaratıcı topluluklarla birlikte çalışıyor, nitelikli yapım ve filmlere odaklanıyoruz. Hem yeni dizi ve filmlere hem de ürünümüzü geliştirmeye yönelik gerçekleştirdiğimiz ciddi yatırımlar nedeniyle zaman zaman üyelik ücretlerimizi yeniden düzenliyoruz. İçeriklerimizi mümkün olduğunca çok sayıda kişinin izleyebilmesi için fiyat değişikliğini minimumda tutmaya özen gösterdik” denildi.

Netflix’e yeni mobil tarife mi geliyor?

Netflix'in yeni bir abonelik kategorisi üzerinde çalıştığı öne sürüldü. Şirketin yalnızca telefon ve tablet kullanıcılarının yararlanabileceği mobil tarifesi kapsamında kullanıcılardan “Temel Paket” için  ödedikleri ücretin yarısını vereceği iddia edildi. Netflix ise iddialara ilişkin açıklama yapmadı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU