Kılıçdaroğlu: Birbirimizi ikna edemeyebiliriz ama mutlaka konuşmalıyız

CHP lideri, 15 Temmuz şehitlerine ve gazilerine sahip çıktıklarını söyledi

Fotoğraf: Twitter

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da kılıçlı saldırıda öldürülen Başak Cengiz'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Taziyenin ardından cenaze evinin önünde kendisini bekleyen vatandaşları da dinleyen CHP liderine, "Lütfü Türkkan şehit ailesine küfür ederken neden tepkinizi koymadınız?" sorusu soruldu.

Kılıçdaroğlu, "Tepkimizi koymadığımızı kim söyledi? Biz tepkimizi koyarız. Hiç kimse şehitlere, gazilere, şehit ve gazi yakınlarına en ufak bir şey söyleyemez. Tepki konmuştur. Aynı tepki başkaları tarafından yapıldığında da sizin aynı sorgulamayı yapmanız lazım" cevabını verdi.

15 Temmuz gazisi olduğunu belirten bir kişinin, "Bu vatanın evlatlarıyız. O gece iktidarda siz de olsaydınız, biz o meydana çıplak ellerimizle iner, bu vatanı kurtarmak, milli irademize sahip çıkmak için canımızı yine koyardık. Biz partili değiliz. Şehit yakınları, gazilerini özellikle 15 Temmuz gazilerini partiler üstü göremeyen zihniyete de kızıyoruz" ifadelerini kullanması üzerine Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz şehitlerine, gazilerine sahip çıktıklarını söyledi.

"15 Temmuz gazilerini yargılamak için soru önergesi verdiniz. 15 Temmuz'da yaralananlar mahkemeye verildi. CHP'li milletvekilleri imza attı, bunlar basına yansıdı. Daha sonra Anayasa Mahkemesinden bu geri döndü. Sonra da KHK ile bizlere, 'yargılanamaz' diye yazı çıktı. Bununla ilgili üzülüyoruz. Sizin iktidarınız olursa, bu vatan evlatları hangi pozisyonda olacak?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Endişe etmeyin. Bu tür olaylara, provokasyonlara inanmayın. Bu kardeşiniz, kim şehitse kim gaziyse onun yanındadır, şehitler ve gaziler arasında ayrımcılığa karşıdır" yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu bu diyalogu sosyal medya hesabından, “Türkiye’yi karış karış geziyorum, milletimizle birlikteyim. Bazen tepki gösterenler de oluyor. Demokrasilerde politik tepki haktır ve elbette her tepki provokasyon değildir. Yeter ki birbirimizle konuşmayı başarabilelim. Birbirimizi ikna edemeyebiliriz ama mutlaka konuşmalıyız” ifadeleriyle paylaştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU