Yeni How I Met Your Mother çağa ayak uyduruyor: "İlkinin hataları tekrarlanmayacak"

How I Met Your Mother'ın ana karakterlerinin hepsinin beyaz olması dizinin yayımlandığı dönemde eleştiri kaynağıydı

How I Met Your Mother (solda) ve How I Met Your Father (sağda) dizilerinin oyuncu kadrolarındaki farklılık yeni yapımın farklı bir bakış açısına sahip olduğunu gösteriyor (Screen Rant)

Televizyon tarihinin en sevilen sitcomlarından biri olan How I Met Your Mother'ın merakla beklenen spinoff'u How I Met Your Father'ın oyuncu kadrosundaki çeşitlilik, ilk dizidekinden farklı bir rota izleneceğine işaret ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İlk kez 2005'te yayımlanan orijinal dizi tamamen beyaz bir oyuncu kadrosuna sahipti ve yapımda sıkça yer verilen Ted, Robin, Barney, Marshall, Lily gibi karakterler arasında herhangi bir LGBTQ+ birey yer almıyordu. 

Öte yandan Screen Rant'in haberine göre yeni dizi hikayeyi çeşitliliğe sahip bir arkadaş grubu etrafında şekillendirerek bu endişeleri gidermeye çalışıyor. 

Hilary Duff'ın Sophie karakteriyle başrolde yer alacağı How I Met Your Father'da New Yorklu bir arkadaş grubunun aşk ve dostluk ilişkileri ekranlara gelecek. Çekirdek grupta beyaz olmayan oyuncular ve LGBTQ+ karakterler yer alacak. 

Bununla birlikte karakterlerin farklı sosyoekonomik geçmişlere sahip olması da diziyi epey renkli kılacak gibi görünüyor. How I Met Your Mother'daki karakterlerin hepsi ya üst ya da orta sınıftandı. 

How I Met Your Mother gibi 1990'ların sonu ve 2000'lerin başında yayımlanan Seinfeld ve Friends de benzer eleştiriler almıştı. 

How I Met Your Father'da Duff'la birlikte Francia Raisa, Tien Tran, Suraj Sharma gibi isimler de rol alacak. Farklı etnik kökenlere sahip Raisa ve Sharma'nın yanı sıra Tran'ın karakteri LGBTQ+ olacak. 

Yakın zamanda diziden paylaşılan yeni görsel prodüksiyon aşamasının sürdüğünü göstererek diziyi sabırsızlıkla bekleyen izleyicileri heyecanlandırmıştı

 

Independent Türkçe, Screen Rant, Beyazperde

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU