İstanbul'da ekmeğe yüzde 25 zam resmileşti

İstanbul Fırıncılar Odası'nın İstanbul'da ekmek fiyatlarının 2 TL'den 2.5 TL'ye çıkmasını öngören Ağustos ayındaki zam talebi, İstanbul Ticaret Odası’nca (İTO) 3 ay sonra kabul edildi

 İstanbul’da ekmek fiyatına yüzde 25 zam yapıldı / Fotoğraf: AA

Ticaret Bakanlığı'na gidecek karar, İTO'nun kasım ayında yapılan meclis toplantısında yapılan oylama ile meclisten geçti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karara göre İstanbul için 1 kg ekmek fiyatı azami 10,87 TL'yi geçmemek kaydıyla 230 gram ekmek için 2,50 TL olacak şekilde hazırlanan azami fiyat tarifesiyle satışa sunulacak.

 

İstanbul Ticaret Odası'ndan yapılan açıklamada "Az önce, 230 gram 2,50 TL (Kg 10,87 TL) olarak tarifemizi oylattık. Meclis üyelerimizin kabulü ile tarifemiz onaylanmıştır. Sektörümüz için hayırlı olsun" ifadeleri yer aldı.

İBB de zam yapmıştı

Başta un olmak üzere artan maliyetleri gerekçe gösteren fırıncılar uzun süredir zam konusunda girişimlerde bulunuyordu. Um fiyatları yıl başından bu yana yüzde 40'tan fazla artmıştı. Söz konusu gelişmelere paralel olarak İstanbul Büyük Şehir Belediyesi (İBB) de Halk Ekmek Büfeleri'nde sattığı 39 çeşit paketli unlu mamullerine 8 Kasım'dan itibaren yüzde 33,5 civarında zam yapmıştı.

 

Independent Türkçe, Dünya

DAHA FAZLA HABER OKU