Masailer'den, kovalarla İstanbul'dan dünyaya su mesajı

Masailer, başlarında taşıdıkları su kovalarıyla kentin önemli noktalarını gezerek ülkelerinde yaşanan su sorununa dikkat çekmeye çalıştı

Uluslararası Su Kuyusu Yardım Derneği’nin davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Masailer, başlarında taşıdıkları su kovalarıyla kentin önemli noktalarını gezerek ülkelerinde yaşanan su sorununa dikkat çekmeye çalıştı.

Küresel anlamda bütün dünyanın ortak problemi haline gelen ve iklim değişikliği ile artan su sorununu uzun yıllardır derinden hisseden Afrika’dan yükselen çığlığı duyurmak için Masailer, 43. İstanbul Maratonuna katıldı.

Ülkelerinde kilometrelerce yol yürüyerek temiz suya ulaşmaya çalışan Masailer, su sorununu bu kez İstanbul sokaklarında başlarında taşıdıkları su kovalarıyla dile getirmeye çalıştı.

Yer altında bulunan su kaynaklarına sondaj yapılarak ulaşılabilmesine rağmen nitelikli insan kaynağı eksiği ve sondaj maliyetlerinin karşılanamaması gibi sebeplerle temiz suya erişimde büyük sorunlarla karşılaşan Afrika’nın sesini Türkiye’nin yardımıyla Masailer duyurmaya çalışıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geleneksel kıyafetleri ve başlarında taşıdıkları su kovalarıyla ile Tanzanya’nın Arusha bölgesinden İstanbul’a gelen Neancyaurelia Magare, Zakia Pleacide Kanji, Farida İbrahim Mtumwa, Adam Salum Choggy, Saida Said Juma ve Abubakar Mahakum Dachi, Taksim Meydanı, İstiklal Caddesi ve Kadıköy sahilinde yürüyerek, vatandaşlara ülkelerinde yaşadıkları sorunları anlattı.

Ulaşılabilir temiz su kaynaklarının yetersizliği nedeniyle sonuçları ölüme kadar varabilen sağlık sorunları yaşadıklarını anlatan Masailer, Uluslararası Su Kuyusu Yardım Derneği’nin birçok köyde su kuyusu açtığını anlattı.

Türkiye’de olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten ve tercümanlar aracılığıyla su sorununu anlatmaya çalışan Masailer, geleneksel danslarıyla ve kıyafetleriyle de vatandaşların ilgisini çekti.

Ziyaret ettikleri Taksim Camii’nde ibadet edip dua eden Masailer, vatandaşlarla da fotoğraf çektirdi.

 

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU