ABD'de polisin 10 yaşındaki çocuğu hedef aldığı anlar yayımlandı

Protestocular adalet çağrısında bulunurken anne "Oğlum bir daha asla bir polis memuruna güvenemeyecek" dedi

Silah zoruyla alıkonduğu iddia edilen 10 yaşındaki bir erkek çocuğun ailesi, duygusal travma gerekçesiyle Michigan'daki bir polis teşkilatını mahkemeye verdi.

Benjamin Whitfield, 16 Nisan'da Detroit'teki Pittsfield Kasabası'nda polis tarafından durdurulduklarında babasıyla birlikteydi.

İddialara göre babası bir alışveriş merkezinin yakınında aracını ters yönde sürüyordu ve farklı bir olaya müdahale eden polis, bir bağlantı olduğundan şüphelenerek otomobili takibe aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Takip, Ypsilanti Kasabası'ndaki bir Kroger marketinde sona erdi. Benjamin ve babası yarım düzine polis tarafından alıkondu.

Karşılaşma anında polisin, kısa süre önce yayımlanan vücut kamerası görüntülerinde de görüldüğü üzere, Benjamin'i birkaç dakikalığına kelepçelediği iddia edilmişti. 10 yaşındaki çocuğa silah da doğrultulmuştu.

Annesini arayabilmesi için Benjamin'in kelepçesi çıkarılmıştı. Makia Dixson bu hafta Fox News'e oğlunun duygusal travmadan mustarip olduğunu söyledi.

Dixson "Polisi her gördüğünde korkuyor" dedi.

Oğlum bir daha asla bir polis memuruna güvenemeyecek.

Benjamin'in ailesi geçen ay Pittsfield Kasabası Polis Teşkilatı ve olaya karışan memur aleyhine dava açtı.

Mahkeme tarafından değerlendirilen davada çocukta "duygusal yaralanma" olduğu gerekçesiyle 400 bin dolar (yaklaşık 3,9 milyon TL) tazminat talep ediliyor.

Benjamin'in yaşadığı nahoş olaya dikkat çekmek için salı günü yapılan bir protestoda, bir grup Pittsfield Kasabası Belediye Binası'nın önünde toplandı.

ClickOnDetroit'in bildirdiğine göre birçok kişinin taşıdığı dövizlerden birinde "Siyahi Erkek Çocuklar Önemlidir" yazıyordu.

Bir diğer protestocu neden bir siyahi gencin daha polis tarafından durdurulup "mağdur edildiğini" soruyordu.

MLive'a konuşan aktivist Trische Duckworth şunları söyledi:

Babasının yaptığını onaylıyor muyum? Hayır ama o, polisin takibe aldığı ve canından endişelenmesine [sebep olduğu], [sonra] doğru olmayan tercihlerde bulunan birçok siyahiden biri.

Sentencing Project'ten alınan rakamlara göre ABD'de siyahiler ülkedeki tüm gençlerin yaklaşık yüzde 15'ini oluşturuyor ama gözaltındaki çocukların yüzde 40'ından fazlası bu kökenden geliyor.

Pittsfield Kasabası Polis Teşkilatı, The Independent'a yargı süreci devam ederken yorum yapamayacağını bildirdi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU