Selvi: Sarıgül, Gölge Kabine'sini açıklıyor

"Çözüm önerileri getirmeyi önemsiyor. Gölge Kabine ise bu iddianın modellenmiş hali olacak"

Fotoğraf: AA

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’ün gölge kabine açıklayacağını söyledi.

Selvi, bugünkü köşe yazısında Sarıgül hakkında şu görüşlerini dile getirdi:

Bir insan heyecanını hiç kaybetmez mi? Mustafa Sarıgül kaybetmiyor. Meslektaşım Metin Özkan’la birlikte Mustafa Sarıgül’le sohbet ederken onu düşündüm. Partisini kurduktan sonra ağırlıklı olarak Ankara’da kalıyormuş. Ama buzullara da gitse günlük sporunu aksatmayan birisi. Sarıgül’ün lideri olduğu Türkiye Değişim Partisi 17 Aralık’ta birinci yaş gününü kutlamaya hazırlanıyor. Sarıgül, partisini kurdu ve seçimlere katılmaya hak kazandı. Bir yıl içinde iyi mesafe aldı. Tabii seçimlerde ne oy alır, onu bilemem. Sarıgül’e göre anketlerde yüzde 2.5 birlikte yüz bin gencin sahaya çıkacağını söylüyor. “Yeniden dağlara taşlara ’Çare Sarıgül’ yazılacak, o zaman yüzde 4.5 oluruz” diyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Sarıgül, 17 Aralık’ta Gölge Kabine’yi açıklayacak” bilgisini paylaşan Hürriyet yazarı, şu ifadeleri kullandı:

Bunu çok önemsiyor. Çünkü Türkiye Değişim Partisi’ni siyasette farklı bir zemine yerleştirmiş. İktidarın yanlışlarını eleştiriyor ama doğrularına da doğru demekten çekinmiyor. Ama siyasi kulvardaki farkını, sadece eleştirmek olarak değil, aynı zamanda çözüm önerileri sunmak olarak gösteriyor. O nedenle çözüm önerileri getirmeyi önemsiyor. Gölge Kabine ise bu iddianın modellenmiş hali olacak.

Gölge kabine nedir?

Gölge kabine genellikle parlamenter yönetim sistemlerinde görülen bir uygulama. Ana amacı hükümeti denetlemek, daha sıkı muhalefet etmek ve alternatif politika ve çözüm önerileri sunmak olan gölge kabine uygulamasında muhalefet partisi, hükümetin atadığı her bakanlık kendi ‘gölge bakanı’nı belirliyor.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU