İdlib’te Soçi’den bu yana en şiddetli Rus saldırısı

Hmymim Hava Üssü’nden kalkan iki Rus uçağı dün gece 01:30’da İdlib’in kuzeyini balistik füzelerle vurdu. Saldırının, 17 Eylül'de imzalanan Soçi Anlaşması'ndan bu yana yapılan en şiddetli saldırı olduğu ifade edildi

Fotoğraf: AA (Arşiv)

17 Eylül’e Türkiye ile Rusya arasındaki Soçi mutabakatından bu yana Suriye’de en şiddetli hava saldırısı gerçekleştirildi. 

Dün gece saat 01:30 Lazkiye’de bulununan Hmymim Hava Üssü’nden kalkan iki Rus uçağı İdlib’in kuzeyindeki Cisri Şuur bölgesindeki sivil alanları bombaladı. Independent Türkçe'nin ulaştığı yerel kaynaklar saldırıda balistik füzelerin de kullanıldığını öne sürdü.

Bölgede görev yapan sivil savunma görevlileri, saldırıda bir çocuğun yaralandığını açıkladı. Anadolu Ajansı, saldırının ardından Esad rejimine bağlı güçlerin bölgeye topçu saldırısı gerçekleştirdiğini duyurdu.

Bu bombardımanın, 17 Eylül’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin’in 17 Eylül’de Soçi vardığı mutabakatın ardından gerçekleşen en şiddetli saldırı olduğu ifade edildi.
 

DAHA FAZLA HABER OKU