Dilipak: Türkiye nereye gidiyor?

“Sadece Erdoğan’a değil, Erdoğan’a yaklaşan herkese veya Erdoğan’ın yaklaştığı herkese saldırıyorlar”

Fotoğraf: AA

Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, “Türkiye nereye gidiyor?” başlıklı bir köşe yazısı kaleme aldı.

Dilipak yazısında “Bakıyorum da birileri artık AK Parti’yi bıraktı, Erdoğan’a saldırıyor” görüşünü dile getirdi ve şunları söyledi:

Sadece Erdoğan’a değil, Erdoğan’a yaklaşan herkese veya Erdoğan’ın yaklaştığı herkese saldırıyorlar. CHP’de de durum çok da farklı değil. Diğerlerine de bakın, hemen hepsi benzer hastalıklarla maluller. Hemen hepsi nerdeyse “Tek adam”cı! Görünen o ki, derin bir el sermayeyi ve siyaseti yeniden dizayn etmeye çalışıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye’deki bütün darbeleri gördüğünü ifade eden Akit yazarı, şöyle devam etti:

60 darbesinde 12 yaşındaydım. Millet Partisi, Demokrat Parti, Adalet Partisi, Milli Nizam Partisi geleneğinden gelen bir ailenin çocuğuyum. 12 Mart sonrası gazeteci ve sanık olarak darbe süreçlerini sıcak bir şekilde yaşadım. Darbeler hep davul çalarak geldi. Siyasiler herkesin gördüğü gerçeği görmedi, görmek istemediler, uyarıları dikkate almadılar. Çevreleri yalakalarla, menfaat çeteleri ile kuşatılmıştı. Uluslararası sistem “tavşana kaç-tazıya tut” politikası izliyordu. Yani herkese mavi boncuk dağıtıyorlardı. Siyasiler de bu “kontrollü bunalım stratejisi”ne kolayca kanıyorlardı. Yeteri kadar dürüst, cesur ve bilgili değillerdi. Köşeye sıkışınca panikliyorlar ve günü kurtarmaya yönelik politikalarla vakit geçiriyorlardı.

2025 yılına gelmeden “tüm dünyada iktidar yapıları, toplum düzeni, iktisat maliye, hukuk, her şey değişeceğini” söyleyen Dilipak, şöyle yazdı:

İster Great Resetçi, Starlink çetesi, 5G çetesi, CoVID çetesi kazansın ya da kaybetsin, değişim kaçınılmaz. Eski hal muhal artık. İyi ya da kötü mutlaka bir değişim gerçekleşecek ama bu hal bu şekilde devam etmeyecek. Sınırlar, rejimler, iktidar yapıları değişecek. Hep söylüyorum, 19.YY sonunda, Kapitalizmin, Komünizmin, Faşizmin, Siyonizmin gölgesinde şekillenen kavram ve kurumlarla 21.YY’ı açıklayamazsınız. Yeni bir dünya kuruluyor. Hayat tarzı da değişecek, din algısı da. O kişiye bağlı ideolojiler döneminin de sonuna geldik.

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU