Evcil hayvanına arkadaş arayan genç, "köpek Tinder'ı" geliştirdi

"Köpeklerin ve insanların bir araya gelmesi için müthiş bir uygulama"

Pawmates ekibi hem Kanada hem de ABD'deki köpek sahiplerinin uygulamayı olumlu karşıladığını belirtirken, kullanıcı sayılarının da her geçen gün arttığını söyledi (Unsplash)

Kanada'da bir kişi, köpekler için Tinder'a benzer bir çöpçatanlık uygulaması geliştirdi.

Toronto şehrinde yaşayan Colin Jarvis-Gaum, "Pawmates" adlı uygulamayı başta Golden Retriever cinsi köpeğine arkadaş bulmak için tasarladığını söyledi.

CTV News'ün 27 Ekim tarihli haberinde Jarvis-Gaum, "Aslında bu proje kendi köpeğimle başladı. Biraz yaşlandığı için eğer ona kendi hızına uygun oyun arkadaşları bulabilirsem müthiş olur diye düşündüm" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uygulama geliştirmeye dair hiçbir deneyimi olmadığını belirten 27 yaşındaki genç, YouTube'dan yazılım ve kodlamayla ilgili videolar izleyerek kendisini geliştirdiğini belirtti.

Yazılımın "Tinder'a çok benzediğini" söyleyen Jarvis-Gaum, "Eğer ekranı sağa kaydırırsanız ve karşı kişi de aynı şeyi sizin için yaparsa, o zaman program bir sohbet başlatıyor" dedi.

10 binden fazla kullanıcıya ulaşan uygulama köpek severlerden de destek aldı.

Köpek sahibi Dayan Servantez, programın çok beğendiğini söyleyerek "Köpekleriniz sosyalleşirken siz de sporunuzu yapabilirsiniz" dedi.

Köpekleri düzenli yürüyüşe çıkaran Anna Koran da "Hem insanların fikir alışverişi yapması hem de köpeklerin bir araya gelmesi için müthiş bir uygulama" yorumunda bulundu.

Öte yandan Pawmates'le ivme yakalayan Jarvis-Gaum ve ekibi, yazılımı farklı şekillerde geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Jarvis-Gaum, "kayıp köpek alarmı" ve "köpek sahiplenme ağı" gibi özellikler getirmeyi planladıklarını ve böylelikle uygulamanın başka amaçlar için de kullanılabileceğini ifade etti.  



Independent Türkçe, CTV News, Newsweek

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU